Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

El programa d’activitats pel curs 2012-2013 recull l’oferta de programes i activitats adreçades als nens i nenes de P3 a 6è de primària i les seves famílies. En aquest programa es pot consultar la programació esportiva en horari lectiu i extraescolar, així com de les principals novetats.

També podreu consultar les activitats de tota la comarca a la Guia De cap a l’esport dels mesos d’octubre, novembre i desembre.

Més informació a l’enllaç del web del CEPE: http://www.ceplaestany.catDurant la setmana passada i al llarg d'aquesta, els gegants i capgrossos de Banyoles rebran gairebé mil visites d'infants, grups de joves i gent gran.

Aquesta activitat es porta a terme en el marc de la Guia de Recursos Educatius Muncipals que impulsa el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles amb la participació de totes les àrees municipals i amb la col·laboració de diverses entitats del municipi.
Malgrat la situació econòmica actual i la davallada de recursos, amb la col·laboració i implicació de diversos agentssocials i educatius del municipi i l'Ajuntament de Banyoles, en aquestes properes setmanes es reprenen diversos projectes socioeducatius:

Apropa't a la Biblioteca dinamitzat per la Biblioteca Pública  la comunitat educativa permet que diversos alumnes d'educació primària  gaudeixin de l'acompanyament d'una voluntària per a conèixer i utilitzar la biblioteca,.

Servei d'Intervenció Educativa i Projecte d'Atenció Educativa a alumnes de secundària, dinamitzats per Càritas, donen suport acadèmic a l'alumnat d'educació primària i secundària que més ho requereix i que és derivat des dels mateixos centres educatius, amb el suport d'educadores i voluntaris.

Projecte Rossinyol és un projecte que es desenvolupa en conveni entre l'Ajuntament de Banyoles i la Universitat de Girona i permet que 10 alumnes de la UdG facin de mentors de 10 alumnes de secundària de Banyoles amb qui estableixen unes trobades setmanals per a potenciar el coneixement del territori, de la llengua catalana i esdevinguin referents i models d'aprenentatge positius.Aquest divendres 19 d'octubre tindrà lloc el primer cinefòrum d'aquest curs a La Rajoleria, amb la pel·lícula In-Time, a les 4 de la tarda. Aquests cinefòrums són organitzats pel grup de joves del Casal de Canaleta-Can Puig, dinamitzat per Orió-Serveis Educatius, i estan oberts a tothom. Al document adjunt trobareu informació de la programació per aquest trimestre. Us animem a participar-hi!

PROGRAMACIÓ 1R TRIMESTRE

Ahir el Teatre Municipal de Banyoles es va omplir per escoltar el psicòleg Ferran Salmurri, expert en l’educació de les emocions, a la primera activitat d’aquest curs del Programa Eduquem en Família que organitzem les associacions de pares i mares d’alumnes i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles. L’acte el va presentar el regidor d’educació Jordi Congost i Anna Saelices en representació del grup de treball de pares i mares.

“Per a què vivim? Quin és el nostre objectiu a la vida?” Amb aquesta pregunta Ferran Salmurri va encetar l’activitat i ens va fer gaudir d’una hora i mitja amb una xerrada molt intensa i amena, carregada d'exemples quotidians que ens va fer arrencar molt somriures d'identificació i amb una reflexió sobre quins són els elements que ens poden ajudar a educar les emocions i ser feliços.

En el document adjunt trobareu un petit resum de les idees principals que es van exposar a la xerrada i la seva bibliografia.

Aprofitem l’avinentesa per a demanar a tots els que hi vau assistir que, si us plau, responeu l’enquesta de valoració que trobareu a l’esquerra d’aquest mateix bloc (són 2 minuts) i des d’on ens podeu fer arribar suggeriments per tal que el grup de pares i mares que organitzem l’Eduquem en Família tinguem més elements per a planificar aquestes trobades més d’acord amb allò que interessa a les famílies. 


Coincidint amb la Festa Major de Banyoles i dins del marc de la Guia de Recursos Educatius, torna l’activitat Coneguem els gegants i capgrossos. Al llarg de 10 dies, diferents grups escolars d’educació infantil i primària i algun grup d’adults visitaran els gegants de la ciutat que, juntament amb els capgrossos, estaran instal·lats a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Banyoles.

Els grups que enguany participen d’aquesta activitat són les escoles de Banyoles d’infantil i primària, alguna escola de la comarca, les escoles bressol de la ciutat i un grup d’adults de la residència La Solana. La participació en nombre d’assistents serà de
948 alumnes i altres grups.

A l’Espai Guia del nostre bloc trobareu tot el material relacionat amb l’activitat i també les fotografies de les colles convidades a la pestanya de Fotografies.


Desitgem que gaudiu de l’activitat i de la Festa Major!!

 Aquesta activitat està subvencionada pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles.Aquest proper dijous 4 d'octubre, a 2/4 de 10 del vespre al Teatre Municipal es durà a teme la primera xerrada de l'Eduquem en Família del curs 2012-2013, Educar les emocions, a càrrec de Ferran Salmurri, una persona molt propera que ens farà descobrir les emocions des d'un punt de vista diferent. És psicòleg de l'Hospital Clínic i pioner en la investigació  d'estratègies per a educar les emocions. La felicitat es pot aprendre, diu.
Ha publicat el llibre Llibertat emocional, que podreu consultar o adquirir el mateix dia de la xerrada.

US HI ESPEREM!!


Programa curs 12-13


Organitza: les AMPA dels centres escolars de Banyoles i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles.

El passat dimarts 18 de setembre el telenotícies Comarques de TV3 va emetre una notícia sobre el projecte La classe que volem, que es desenvolupa amb els infants de P5 de l’Escola La Draga i l’objectiu del qual és començar a fomentar les capacitats emprenedores entre l’alumnat.

Podeu mirar el programa clicant aquí:

La classe que volem a TV3

Amb l’objectiu d’ajudar a la gent jove i alhora potenciar el transport públic, l’Ajuntament de Banyoles obre de nou la convocatòria de beques pel foment del transport públics entre els i les joves de Banyoles que s’han de desplaçar fora del municipi aquest curs 2012-2013.

Per a demanar les ajudes, s’ha de presentar la sol·licitud a l’Espai Jove Cal Drac de Banyoles de l’ 1 al 10 d’Octubre de 2012, els dies dilluns, dimecres i divendres de 16h a 20h.

A la sol·licitud s’hi haurà d’adjuntar una fotocòpia del DNI i una fotocòpia de matriculació del nou curs.


Més empreses s’afegeixen a la borsa d’empreses col·laboradores amb projectes de suport a l’atenció educativa de la diversitat d’alumnat de l’educació secundària obligatòria i ja són gairebé vint.

La Unitat d’Escolarització Compartida – UEC Banyoles - impulsada per l’Ajuntament de Banyoles i el Departament d’Ensenyament, juntament amb els centres educatius de secundària del municipi i el Projecte Drac de l’Institut Pere Alsius i Torrent, són dos projectes d’atenció educativa que compten amb la col·laboració d’una borsa d’empreses col·laboradores que va creixent.

Des del Servei d’Educació i la UEC Banyoles fa temps que s’ha anat treballant per aconseguir una xarxa d’empreses que donin suport a la formació de joves i els ofereixin una oportunitat per apropar-se al món laboral, completar les seves competències bàsiques i les seves habilitats de relació i adquirir noves expectatives de futur.

Aquesta col·laboració es valora molt positivament per tot el que representa i aporta a l’alumnat, creixement personal, noves experiències, desenvolupament de competències, descoberta d’interessos, etc. A les empreses els aporta una dimensió educativa molt interessant i una certa recuperació de l’antiga figura de l’aprenent. Al llarg de tot el procés les empreses reben el seguiment i l’acompanyament necessari per part dels educadors responsables per tal de resoldre les dificultats que puguin anar sorgint i vetllar per l’èxit del projecte.

Aquesta borsa ha anat creixent mica en mica i en aquest moment ja són unes vint empreses les que participen en aquests projectes. També compta amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció Econòmica.
Pàgina 127 de 153Primera   Anterior   122  123  124  125  126  [127]  128  129  130  131  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

     Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega