Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2009


El passat dissabte, 19 de desembre, a la Biblioteca de l'escola Pla de l'Ametller va tenir lloc la primera quina del Projecte Rossinyol. Els nens i nenes mentorats juntament amb les seves mentores varen jugar a 4 quines, totes elles amb la seva línia corresponent, va ser molt emocionant. La Yumasetu va ser la gran triomfadora de la tarda emportant-se 1 quina i 3 línies. Tots ells s'ho varen passar d'allò més, s'endugueren regals cap a casa i gaudiren d'un magnífic berenar (molts d'ells van portar dolços fets per les seves mares). S'ho varen passar tant bé que volien seguir i seguir, l'any vinent repetirem.

Per a poder realitzar la quina hem comptat amb la col.laboració d'en Jordi Carretero que va cantar els números amb molta gràcia i entusiasme. Des d'aquí li volem donar les gràcies de nou, gràcies Jordi!

 

Mentores i mentorats en un moment de la quina

 

Els guanyadors de les quines


Els coordinadors del Projecte Rossinyol estem organitzant una quina de Nadal ,exclusivament, pels mentorats i les mentores d'enguany. Aquesta tindrà lloc el dissabte 19 de desembre a la biblioteca del CEIP Pla de l'Ametller.

Teníem ganes d'organitzar una activitat conjunta i passar una bona estona tots plegats. Les quines són típiques d'aquestes dates i ens ha semblat que podria ser divertit passar la tarda del dissabte jugant aquest senzill i emocionant joc. Com en totes les quines hi haurà algun que altre obsequi, una mica de berenar i de ben segur molt bon ambient.

Ja us informarem de com ha anat.

 


Ahir dimecres, 25 de novembre, es va reunir la Comissió de Biblioteques del PEEBP. Els membres de la comissió d'enguany estem molt il.lusionats de cares aquest curs.

Ens plau informar-vos que properament i de forma pilot, s'iniciarà una activitat amb la col.laboració de la Biblioteca Municipal. Mitjançant voluntaris l'objectiu a assolir serà apropar a alumnes de cicle superior d'algun CEIP del municipi a la Biblioteca, per tal que coneguin aquest servei i poder anar treballant hàbits i normes. Periòdicament un voluntari/a recollirà un o més nens/es d'una escolar per anar a la Biblioteca. Un cop allà realitzaren la lectura d'algun conte o una altre activitat similar. Seguirem informant de com es va desenvolupant l'activitat.

La comissió també va començar a treballar en l'organització de la participació dels centres escolars en la programació d'actes de la Diada de Sant Jordi.

 

 


El Consorci per a la Normalització Lingüística i el PEEBP organitzaren una sessió informativa sobre idees i recursos per a l'ensenyment de la llengua. La sessió estava destinada a les persones que realitzen tasques relacionades amb l'ensenyament o l'acolliment en català.

La sessió va tenir lloc el passat dimarts, 24 de novembre, a l'espai de la Incubadora. Hi assistiren les voluntàries del SaKhanu (CEIP Pla de l'Ametller), del Dimbaya (Centre Cívic), la mediadora comunitaria que col.labora en tots dos tallers, Càrites Arxipretat Banyoles i professionals del SOC.

Es va parlar de què cal tenir en compte abans de començar a treballar (context, perfil de l'aprenent, perfil de formador, àmbits d'ús de la llengua, etc.; com hem d'ensenyar la llengua (metodologia, periodització de les sessions,  objectius, activitats,  materials i recursos, etc.

 

 


El passat dimecres, 18 de novembre, les mares del Sakhanu van sortir de l'escola per anar a la Biblioteca Municipal de Banyoles. Un cop van ser allà els van explicar què és el que hi poden trobar, com funciona el servei de prèstec i moltes altres coses. Totes elles estaven encantades i molt contentes.

Si voleu veure alguna foto de la sortida només cal que accediu al bloc de l'AMPA del Pla de l'Ametller. L'enllaç el trobareu a l'apartat d'enllaços.


El dimecres 18 de novembre les parelles lingüístiques es van trobar a l'hora del pati i van compartir un esmorzar. Es van realitzar les presentacions, es va comentar com es faria el seguiment es van donar propostes de possibles temes a parlar.  També es va visionar el vídeo "Dóna corda al català" que van gravar els alumnes de l'AA de l'institut juntament amb actors que havien promocionat la campanya.

 

  

 Fent les presentacions

 


Dissabte passat, 14 de novembre, es celebrà l'acte d'inici del projecte Rossinyol1. Hi assistiren els mentors, els nens/es mentorats, les famílies d'aquests, representats dels centres escolars, del PEEBP i d el vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura, Joquim Mª Pugivert per part de la UdG.

Els nens i nenes mitjançant un senzill joc i amb l'ajuda d'algunes pistes, varen descobrir qui serà el seu mentor i poder així posar cara al que serà al seu company al llarg de tot aquest curs. Els familiars, molt simpàtics tots, també van poder conèixer i establir un primer contacte amb el mentor dels seus fills/es. A sota podeu veure la fotografia de grup que es va fer amb les parelles ja fetes.

Foto de grup a la sala d'actes de l'Ajuntament


Properament tindrà lloc la primera reunió de la comissió de Biblioteques del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres. Els membres de la comissió ens reunirem per a planificar el curs 2009-2010,

A la comissió hi participen professionals del Centre de Recursos Pedagògics del Pla de l'Estany (CRP), tècnics de la Biblioteca Municipal de Banyoles, un representant del centres escolars de primària i secundària, i membres de l'equip dinamitzador del PEEBP.

 


Aquest dissabte, 14 de novembre, a la sala d'actes de l'Ajuntament de Banyoles es donarà el tret de sortida al projecte Rossinyol "mentoria per a una societat inclusiva" d'enguany. A l'acte hi assistiran representants de la universitat de Girona (UDG), del Pla Educatiu d'Entorn de Banyoles i Porqueres, dels centres escolars de primària i secundària que hi col.laboren i familiars dels alumnes participants.

Ja fa 3 cursos que el PEEBP es va afegir al projecte. Enguany hi participen 10 alumnes (mentorats) i 10 estudiants de la UDG (mentors).

 


La Secretaria per a la Immigració, continuant amb la tradició dels darrers anys, ha organitzat de nou un congrés internacional, enguany, sobre els fills i les filles de les persones immigrades. Aquest s'inicià el passat 10 de novembre, i finalitza avui ,dijous 12 de novembre.

El Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres (PEEBP) ha estat convidat al congrés com a ponent, per tal de contextualitzar i donar a conèixer el Pla d'Escolarització Extensiva (PEE) i el PEEBP.

 

"L'equip PEEBP" en el moment de la ponència

Pàgina 1 de 7Primera   Anterior   [1]  2  3  4  5  6  7  Següent   Última   

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

 

Tràmits Educació

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2021-2022Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega