Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2009


Durant el passat mes d'octubre, Xavier Rubirola, fotògraf professional, va ser el professor d'aquest curs per aprendre a manejar i aprofitar les possibilitats que ens ofereixen les noves càmeres digitals, especialment les de tipus Reflex. Van fer fotografies a l'exterior, van experimentar amb diferents tipus d'ajustos i, fins i tot, van utilitzar el programa lliure GIMP per editar-ne algunes.Les deu persones que van tenir l'oportunitat d'assistir-hi estan molt satisfetes!!!

 

 

 


El passat dia 12 d'octubre, al Pla de Martís, vam celebrar la Diada de Sant Galderic (patró dels pagesos catalans).Per convertir la festa i fer-la més atractiva pels joves, es va organitzar el 1r Campionat de Pagesia: cursa de motocultors, fer rodar bales de palla, catar licors típics a cegues, estirar corda... i un munt de proves afrontades amb colles de 4 o 5. Ens van fer passar un matí ben divertit fent de pagesos!

L'any que ve estigueu atents que encara es liarà més grossa.

 


El dilluns 5 d'octubre es va presentar el taller Dimbaya. Es va donar la benvinguda a les mares, es van presentar les voluntàries, se'ls va explicar el funcionament del taller, etcs. Hi assitiren un total de 22 dones, totes elles amb moltes ganes de treballar i aprendre.

El mateix dilluns, l'espai el boli blau obrir les seves portes per acollir als fills i filles de les participants del Dimbaya.

Aquest taller es realitza gràcies al suport i treball de moltes persones i professionals.

El taller es realitza tots els dilluns de 3 a 5 de la tarda al centre cívic del barri de la Farga.

 

 


Des de principis d'octubre ja estan en marxa els tallers d'estudi assistit als centres d'educació primària i secundària. Aquests són una acció positiva que vol proporcionar a l'alumnat que viu en un entorn socioculturalment desafavorit, unes condicions que l'ajudin al seguiment del currículum escolar, a adquirir hàbits d'organització i d'estudi, a planificar el treball escolar i a aprofitar totes les oportunitats que té al seu voltant en el seu procés de desenvolupament personal. Aquest curs el municipi compta amb 8 tallers repartits entre els diferents CEIPs de Banyoles i Porqueres i 6 tallers en els instituts de la zona del Pla Educatiu d'Entorn.

El Servei d'Intervenció Educativa (SIE) també ha iniciat l'activitat. Aquest servei el realitza Càrites Arxiprestat de Banyoles, el qual atent a 23 nens i nenes de primària de Banyoles i Porqueres mitjançant voluntaris i els tècnics encarregats de coordinar el servei. S'ofereix un suport escolar i en la mesura del possible un treball amb les famílies.

 


El pati del CEIP Can Puig tenca les portes fins la vinent primavera. Des del mes d'abril fins a mitjans d'octubre s'ha obert el pati de l'escola, fora d'horari escolar, les tardes de dilluns a dissabte. El pati ha esdevingut un espai de joc, de trobada i convivència obert a tota la ciutadania.

Enguany ha tingut molt bona acollida amb gran afluència d'usuaris. La valoració general del servei ha estat bona. Ara que ve el fred el pati de l'escola romandrà tancat.

 


Dilluns passat ens reunirem diferents agents: Consorci de Benestar Social, Acció Social de l'Ajuntament de Banyoles, el PEEBP i les formadores voluntàries per tal d'organitzar el taller Dimbaya per aquest curs.

Aquest taller s'inicià a finals del curs passat i s'ubicà al Centre Cívic de la Farga. L'assistència va ser molt bona, unes 30 dones aproximadament hi participaren.

De cares aquest curs el format del taller serà el mateix. Es farà un dia de classe (dilluns de 3 a 5 de la tarda). Les sessions seran dinamitzades per dues formadores voluntàries (l'Agnès i la Mireia). Hi haurà sessions quinzenals de formació sobre hàbits i valors dinamitzades per un educadors social (en Francesc) i una psicològa del Consorci (Carina). Alhora s'obrirà l'espai el Boli Blau per tal que les mares del taller puguin deixar els nens/es a càrrec de dues voluntàries (Aisetu i Rubi) i així assistir a classe.

Les clases s'inicien el proper dilluns, 5 d'octubre, moment en que es farà la presentació del curs .

 


El projecte Sakhanu del Pla de l'Ametller, impulsat per l'AMPA, la setmana vinent inicia les classes de llengua catalana i formació en hàbits i valors per a les mares gambianes de l'escola. Les classes es faran els dimecres i divendres de 3 a 5 de la tarda a la mateixa escola.

Hi ha moltes ganes i il-lusió per començar a treballar. Desitgem un bon inici de curs a les mares de l'escola, a les formadores voluntàries i a tots aquells que col.laboren en el projecte.


L'Equip dinamitzador del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres ja fa alguns dies que està treballant en el projecte d'actuacions del curs 09-10.

El dilluns, 28 de setembre, reunim la comissió operativa per tal d'acabar de perfilar el projecte i poder ser així presentat a la comissió representativa, que es reunirà l'1 d'octubre a l'IES Pla de l'Estany.

 


El passat mes de juliol una colla de gent amb ganes de complicar-se la vida i amants de la música van programar l'Estunart. Els dimarts a la nit de juliol el paratge de Les Estunes de Porqueres es convertia en un escenari màgic. La intimitat i la il.luminació feien les delícies dels assistents que cada dia van anar en augment, culminant el cicle de concerts amb un concert de "sobretaula" improvisat entre els dos músics: Joan Pons (El petit de cal rei) i Carles Sanjosé (Sanjosex).

 

 


Ara que ja fa uns dies que el curs ha finalitzat i molts de vosaltres ja esteu de vacances, l'equip PEEBP es vol acomiadar fins el curs vinent. Us desitgem un molt bon estiu a tots i totes.

Al setembre el bloc del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres es tornarà a posar en funcionament.

   

Pàgina 2 de 7Primera   Anterior   1  [2]  3  4  5  6  7  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega