Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2009


El passat cap de setmana, el barri de Canaleta va celebrar la seva festa desprès de molts anys de no fer-ho. La il.lusió i el treball dels veins i de totes aquelles persones que treballen pel i en el barri ha fet possible aquesta festa.

El grup d'infants i joves que participen en el projecte d'intervenció socioeducativa que es realitza a la zona ha col.laborat i participat al màxim en la festa (preparant el cartell de la festa del barri, decorant la plaça, participant en un gimcana, fent samarretes per a poder jugar el torneig de futbol sala al pavelló de la Draga, etc.

La festa va anar molt bé i la gent estava molt contenta. Aquí teniu algunes fotos:

 Els joves amb el cartell de la festa acabat

             

Samarreta feta al casal en motiu del torneig de futbol per als més joves del barri

Coral de la gent gran de Banyoles 

Festa final


Com cada estiu, el Casal Lingüístic, que realiza Càritas, torna a obrir les portes per tal rebre a 20 infants i joves de diferents nacionalitats de 5è curs fins a 3r d'ESO que han arribat durant l'últim curs escolar.

El casal vol apropar, des d'una perspectiva lúdica, els participants a la llengua catalana i afavorir el coneixement del territori. El casal lingüistic va començar el passat dilluns, 6 de juliol, i finalitzarà el divendres 31 de juliol. 


El passat dijous, 8 de juliol, es va reunir la comissió operativa del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres a l'Ajuntament de Banyoles . Tots plegats vàrem fer un repàs/valoració de totes les actuacions que s'han realitzat durant que curs escolar. Després d'intercanviar informacions, opinions i valoracions s'acordà reunir la comissió operativa a prinicipis del curs vinent per tal de definir el projecte d'actuacions del curs 2009-2010.


Amb una festa senzilla, berenar, jocs amb la mainada i molta germanor s'ha tancat el Sakhanu del Pla de l'Ametller amb il·lusió per continuar el projecte i ganes d'enfortir-lo de cares al curs vinent. Avui hem xerrat i hem rigut, hem fullejat el nº 14 de L'Ametlla i hem parlat amb satisfacció del Premi de la CEAPA. I fins i tot hem assajat un cant dels adéus una mica intercultural.

Com sempre les imatges parlen millor que les paraules. Aquí en teniu cinc.Tota la colla a punt per a la fotoHi havia gana i les coques i els pastissos han volat

 Cant dels adéus 1

 
Cant dels adéus 2 Cant dels adéus 3


El passat diumenge 21 de Juny es va portar a tèrme una nova iniciativa jove! Una guerra de pintura (PINTBALL) on s'enfrontaven Camós vs Plol.

 


El passat dissabte 20 de juny, com ja és habitual per aquestes dates al municipi d'Esponellà, un grup d'unes 25 persones ens vam reunir per anar a buscar les herbes i preparar la ratafia del poble.

 


El pròxim dimecres 8 de juliol es reuneix la Comissió Operativa del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres  (PEEBP). Aquesta comissió té com a principals funcions definir el PEEBP, fer-ne el seguiment i l'avaluació. En formen part diferents agents (Inspector d'educació, regidors, representants serveis educatius, assessors LIC, representants dels centres, etc).

Ara que ha ja s'ha acabat el curs, l'equip PEEBP ha començat a treballar en el projecte d'actuacions del pròxim curs. El dimecres, 8 de juliol, valorarem conjuntament les actuacions del curs 08-09 i definirem el programa d'actuacions del proper curs.

 


El projecte Sakhanu impulsat per l'AMPA de l'escola Pla de l'Ametller ha estat guardonat en els 9è Concurs d'Experiències Educatives des de les AMPAS que organitza la Confederació Espanyola d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes. Aquesta confederació atorga quatre premis a bones experiències dinamitzades per AMPAS i un premi extraordinari a l'activitat educativa que millor ha promocionat la igualtat entre dones i homes amb la col·laboració del Instituto de la Mujer.

És aquest darrer el premi amb què ha estat distingit el projecte Sakhanu que ha organitzat classes de llengua i formació en hàbits i valors per a les mares gambianes de l'escola. Les classes s'han fet els dimecres i els divendres, de 3 a 5 de la tarda a la biblioteca de l'escola i les senyores i els seus menuts han estat acollides per mares de l'AMPA i formadores voluntàries.Coincidint amb el final del curs escolar, avui s'ha tancat el taller de llengua catalana per a dones gambianes que s'ha vingut fent al Centre Cívic de La Farga coordinat pel PEEBP, el CBS i Acció Social de l'Ajuntament de Banyoles.

Aquest taller que ha comptat amb l'assistència de 30 dones del barri s'ha fet amb un format que lliga les classes de llengua setmanals dinamitzades per dues voluntàries (la Dolors i l'Agnès) amb sessions quinzenals de formació sobre hàbits i valors dinamitzades per un educador social (en Francesc) i una psicòloga del Consorci (Carina).

A la darrera sessió s'han recollit els telèfons de les senyores interessades a continuar el curs vinent i també les seves demandes: fer dos dies de classe setmanals per aconseguir aprendre més i millor.La mediadora Djalla Makalou amb un grup de dones abans de començar la sessió de formació amb els educadors del CBS que, avui, s'ha basat en la projecció d'una pel·lícula.

 

 


El darrer trimestre l'escola de Can Puig s'ha anat transformant per acollir tots els treballs que s'han fet a les classes sobre el tema de centre acolldor d'aquest curs: EL MARROC.

L'entrada de l'escola parla del Marroc i les parets dels passadissos, també. S'han treballat cançons, s'ha pintat amb henna, s'han decorat mosaics, s'han treballat pel·lícules... i fins i tot (Infantil) s'han visitat vivendes de companys de classe i s'ha viscut en directe com la mestressa de la casa preparava els típics pastissets dolços del Marroc.

A l'espera de més informació al web dels Serveis Educatius posem quatre fotografies que s'expliquen millor que moltes més paraules. 

Pàgina 3 de 7Primera   Anterior   1  2  [3]  4  5  6  7  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega