Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2009


En una reunió al CEIP Pla de l'Ametller ahir al vespre es va cloure la primera tongada del projecte SAKHANU que ha procurat classes de llengua i formació personal a 18 mares gambianes de l'escola des del mes de febrer en dues sessions setmanals, de 3 a 5 de la tarda.


Les 4 mares gambianes que van venir a la reunió i la mediadora Djalla Macalou que també és mare de l'escola van valorar molt positivament les classes i van demanar que continuessin el curs vinent.
En Pere, el director sortint va obrir la reunió remarcant el bon treball fet per l'AMPA, les mares nouvingudes i l'escola, i la directora entrant, la Maite, va dir que era molt important explicar bé el projecte al claustre i tirar endavant més iniciatives conjuntes.


Les formadores van remarcar les ganes d'aprendre de les alumnes i el seu tarannà incansable.
El SAKHANU s'acabarà amb un berenar que tindrà lloc el diumenge 28 de juny a la tarda, al parc de La Draga.
Esperem que el projecte continuï i creixi el curs vinent.

 
Una foto d'una de les primeres sessions del Sakhanu amb la presència d'un infermer del CAP 


El passat dilluns, 18 de maig, es va fer la tercera trobada del Taller de Famílies de l'IES Pere Alsius. En aquesta ocasió es van visitar dos llocs més de Banyoles: el Servei d'Ocupació Municipal (SOM) i la Biblioteca. La visita es va fer a les 6 de la tarda i hi van assistir una família marroquina, tres famílies xineses i una tailandesa.

Aquest taller s'acabarà el proper 15 de juny amb una visita guiada i una recepció a l'ajuntament de Banyoles.Al SOM amb la Lídia i la Mª del Mar


El dissabte 23 de maig es va fer la festa de comiat del Projecte Rossinyol al Museu Darder. Hi van participar els nens i nenes mentorats, els seus familiars, els seus mestres, les mentores i representants de l'Ajuntament i de la Universitat de Girona. Després dels parlaments i de veure el vídeo de la festa de benvinguda, es va fer un guiatge pels recs de Banyoles.

El públic que va assistir a la festa de comiat

Mestra, mentora, mare i alumne mentorat fent parlaments

Fent la introducció del guiatge pels recs de Banyoles

Tots junts a l'estany. El projecte Rossinyol s'ha acabat!!


El divendres 22 de maig es va realitzar el darrer Cinefòrum a l'IES Pla de l'Estany. Aquest cop amb la pel·lícula "El gran viaje" que es va passar als alumnes de 2n d'ESO. El debat final va ser dinàmic i molt participatiu.

Els alumnes de 2n d'ESO escoltant a l'Andrés Marí, dinamitzador del Cinefòrum.


El passat dimecres, 20 de maig, van tenir lloc els segons "ESPAIS DE REFLEXIÓ" del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres. En Josep Palacios, ex-cap del Servei de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Mataró, va dinamitzar les dues sessions aportant coneixements i experiència, i convidant-nos a la reflexió vers el fet migratori per tal d'anar avançant cap a una millor conviència.

L'equip del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres agraeix a tots aquells que han participat i col.laborat en aquests segons Espais de Reflexió.

 

Josep Palacios, a l'inici de la primera sessió adreçada a tècnics

 

 

El regidor d'Educació i Esports de Banyoles, Jordi Congost, juntament amb la Dolors Guix, en Pere Pujolràs i en Rafel Ponsatí, realitzant la introducció de la segona sessió del Espais de Reflexió.


Josep Palacios i Joan Baseiria, inspector d'educació de Banyoles, clausurant els Espais de reflexió.Onno Seroo, coordinador de programes i membre de l'executiva d'UNESCOCAT, serà demà a l'Espai de Reflexió 1 que dinamitza Josep Palacios. Onno Seroo és holandès i es defineix com a refugiat econòmic i climàtic.

Podeu escoltar una entrevista amb ell clicant aquí i buscar més informació sobre l'entitat que coordina, aquí.

Recordeu que l'Espai de Reflexió 1 s'adreça a educadors i tècnics i que tindrà el format de taller amb preguntes. Josep Palacios repondrà les que s'han fet arribar al PEE i les que generin les seves interervencions.


La pasada setmana, la comissió de Biblioteques es va reunir per tal de valorar la participació dels centres escolars als actes de la Diada de Sant Jordi, així com les diferents activitats proposades des de la comissió. La valoració que s'ha n'ha fet de totes elles ha estat molt positiva.

.


El segon espai de reflexió començarà a les 19.30 també a la sala d'actes del Museu Darder. Consistirà en una conferència a càrrec de Josep Palacios oberta a tothom qui estigui interessat a conèixer dinàmiques interculturals i com aquestes ens poden orientar cap a una millor convivència.

La introducció la faran Dolors Guix, Rafael Ponsatí i Pere Pujolràs dinamitzadors de la iniciativa d'Escolarització Extensiva que va ser l'embrió del PEE de Banyoles i Porqueres.

Cliqueu damunt la foto per descarregar-vos el targetó dels Segons Espais de Reflexió 

 

 


Alumnes d'aules d'acollida de secundària de Banyoles han realitzat un guiatge als seus companys i companyes. Estudiants de l'IES Josep Brugulat ens han explicat diferents aspectes sobre el monestir. A continuació  els alumnes de l'IES Pla de l'Estany ens han parlat sobre la Muralla i, per acabar, els estudiants de l'IES Pere Alsius ens han parlat sobre el Museu Arqueològic.

Alumnes d'Aules d'Acollida de secundària de Banyoles i els seus acompanyants

Alumnes de l'IES Josep Brugulat parlant del Monestir

Alumnes de l'IES Pla de l'Estany parlant de la Muralla

Alumnes de l'IES Pere Alsius parlant del Museu Arqueològic

 


La primera sessió dels ESPAIS DE REFLEXIÓ tindrà el format de taller i va dirigit a tècnics i professionals de l'àmbit educatiu. Josep Palacios hi respondrà les preguntes que prèviament hàgiu fet arribar als tècnics del PEEBP sobre el tema: “La gestió de la immigració”.

Feu clic damunt l'interrogant per descarregar la fitxa i clic damunt la carta per trametra-la als tècnics dels PEE.

aaaaaaaaaaaaa

Recordeu que la sessió 1 es farà de 4 a 6 de la tarda a la Sala d’Actes del Museu Darder.

 

Pàgina 4 de 7Primera   Anterior   1  2  3  [4]  5  6  7  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega