Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2009


Aquest any els ESPAIS DE REFLEXIÓ que organitza el PEEBP voltaran sobre la gestió de la immigració en espais interculturals. Josep Palacios que en serà el dinamitzador és assessor en polítiques socials (immigració, esports i política lingüística), adscrit a la Direcció General de Coordinació Interdepartamental del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Mentre ens acostem al dimecres, 20 de maig oferim un extracte del seu dilatat currículum en aquest bloc.
Josep Palacios està molt vinculat professionalment a les ciutats de Mataró i Caldes de Montbui.


Vista de Mataró des d'un castell proper a la ciutat 


Tres alumnes d'origen marroquí del CEIP La Draga van oferir una xerrada als seus companys de 5è amb un debat posterior. Durant el mes de juny faran xerrades als alumnes de primària de tota l'escola i també als mestres.

En Yahia, la Soukhaina i la Sihem a punt de començar la xerrada.

Els companys tenen moltes preguntes.


Mentre actualitzem el plug-in que permet veure vídeos directament al bloc, cliqueu damunt la foto per veure el Telenotícies Comarques de TV3 on s'informa del treball que fa l'AMPA del Pla de l'Ametller amb les mares sarahules de l'escola.

 


Diferents alumnes de les Aules d'Acollida de Banyoles han fet un guiatge pel municipi. Han començat els alumnes del CEIP La Draga, que ens han parlat dels recs. Després ho han fet els del CEIP Baldiri Rexach que ens han parlat de la Plaça Major, els del CEIP Can Puig del Museu Arqueològic i, finalment, els del CEIP Pla de l'Ametller que ens han explicat diferents aspectes relacionats amb l'Ajuntament. En aquesta última explicació hi ha assistit el Regidor d'Educació i Esports, Jordi Congost.


Els alumnes del guiatge i els seus mestres 


En Màrius del CEIP Can Puig ens ha parlat de la mandíbula


En Lluís del CEIP La Draga ajudant a omplir la fitxa sobre la Plaça Major

 

 


Des del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres obrim uns "Espais de refelxió" que en aquesta segona edició dediquem a la interculturalitat i a la gestió de la immigració. S'han programat dues sessions, la primera és un taller dirigit a tècnics de l'àmbit educatiu i social i la segona una conferència oberta a tota la població.

DIMECRES, 20 de MAIG

Espai 1

"La gestió de la immigració"

De 4 a 6 de la tarda a la Sala d'Actes del Museu Darder.

Taller dirigit a tècnics i professionals de l'àmbit educatiu i social a càrrec del Sr. Josep Palacios, ex-cap del Servei de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Mataró.

Hi convidem a tots els professionals que estiguin relacionats amb la gestió intercultural municipal. Es partirà de les aportacions prèvies dels assistents.

 

 

Espai 2

"Dinàmiques interculturals : de la tolerància a la convivència"

A 2/4 de 8 del vespre a la Sala d'Actes del Museu Darder.

Conferència a càrrec del Sr. Josep Palacios, ex-cap del Servei de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Mataró. Introducció a càrrec de Dolors Guix, Rafel Ponsatí i Pere Pujolràs.

Hi convidem a tothom que estigui interessat a conèixer dinàmiques intercultuals i com aquestes ens poden orientar cap a una millor convivència.

 Un moment de la reunió de la Comissió

El passat dimarts 21 d'abril es va tornar a reunir la Comissió de Formació i Ocupació del PEEB. Hi van assistir respresentants dels centres de secundària de Banyoles, de la UEC, l'Escola Taller, el SOM (Servei d'Ocupació Municipal), la tècnica de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'ajuntament de Banyoles, dos reprsentants del SEZ (EAP i CRP) i els tècnics del PEE.

Al llarg de la reunió es va parlar de la tasca de prospecció per a la borsa de treball, del nou Servei de Creació d'Empreses i el foment de l'autoocupació i dels tallers que es poden oferir relacionats amb l'assignatura de FOL.


<

Us oferim algunes fotos de la preparació d'uns pastissets de carn durant el taller de cuina del Marroc que es va fer el dissabte, 18 d'abril al CEIP Pla de l'Ametller amb l'organització de l'AMPA i la col·laboració d'un grup de mares de l'escola.


L'AMPA del Pla de l'Ametller que dinamitza les classes de català per a mares sarahules va penjant els seus comentaris al bloc que hem referenciat a la secció ENLLAÇOS. Per ara podeu llegir els comentaris de la Kanya, la Bintou i la Mariama  clicant damunt la foto:


 Un grup d'alumnes del CEIP Baldiri Rexach i de l'Aula d'Acollida del CEIP Pla de l'Ametller van visitar l'Ajuntament.

    Fent un simulacre a la Sala d'Actes de l'Ajuntament 

 

 


La Laila Karrouch va aclarir molts dubtes als alumnes de 5è i 6è del CEIP La Draga. Aquests, havien llegit el llibre "De Nador a Vic" i van fer-li moltes preguntes amb un gran entusiasme.

  La Laila Karrouch amb els alumnes de 6è

  La Laila Karrouch amb els alumnes de 5è

Pàgina 5 de 7Primera   Anterior   1  2  3  4  [5]  6  7  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega