Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2009


Alumnes Pla Ametller

 La Samia, la Sumaia, la Loubna, l'Omayma i la Fàtima abans d'iniciar la xerrada que van fer sobre el Marroc al claustre de professors del CEIP Pla de l'Ametller

 


L'Andrés Marí -dinamitzador dels cinefòrums del PEE- ens ha fet arribar aquest comentari sobre la pel·lícula EL GRAN VIAJE.

 viatge
 

Padres e Hijos

Andrés Marí 

No trataremos sobre la gran novela del fundador del realismo ruso en el siglo XIX, Padres e Hijos, de Iván Turguéniev. En ella podríamos ver la incertidumbre y precariedad del ser humano que produce el desmantelamiento de los valores y conceptos tradicionales.


Yakharu vol dir dones en sarahule i aquest divendres es va fer la 4ª sessió del taller per a mares gambianes al CEIP Pla de l'Ametller. Les sessions són els dimecres i els divendres de 3 a 5 de la tarda i es fan amb la col·laboració de l'escola, l'AMPA, la mediadora del Consorci de Benestar Social, el PEE i dues voluntàries que s'encarreguen de les classes de llengua.

La Djala demanant silenci per començar la sessió. Darrere seu la Rosa Amorós, professora de català i la Marta Camós, voluntària de l'AMPA.


El passat divendres, 20 de febrer, els alumnes de 3r. d'ESO de l'IES Pla de l'Estany van veure la pel·lícula 14 km en el marc dels cinefòrums que el PEE organitza amb els centres de secundària al voltant del tema del Marroc.
Aquest film a mig camí entre el documental i la història de ficció narra l'aventura del viatge d'una noia i un noi de Mali que persegueixen el somni d'una vida millor al Nord.

Algunes fotos de la presentació i el debat


La passada setmana, la comissió de biblioteques es va reunir per tal de preveure la participació dels centres escolars als actes de la diada de Sant Jordi. Aquest any s'incorporaran noves activitats que de ben segur us sorprendran, així ho esperem.


Demà dijous, 19 de febrer, es reuneix la Comissió Operativa del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres. Aquesta comissió es reuneix dos cops l'any i té com a principals funcions fer el seguiment i l'avaluació de les actuacions del Pla Educatiu d'Entorn. Formen part d'aquesta comissió diferents agents (Inspector, regidors, representants serveis educatius, assessors LIC, representants dels centres, de les AMPAS...).


Aquest divendres, 13 de febrer el PEE va portar la pel·lícula BABEL a l'IES Pla de l'Estany. Els alumnes de 4t. d'ESO van participar en un debat molt intens on es van tractar temes tan interessants com la igualtat de gènere, les religions, la lluita pels drets humans, la incomunicació entre els joves en les societats modernes més avançades tecnològicament i la pèrdua contínua de valors tan importants com el de la gratuïtat.

cine1
Un moment de la presentació de BABEL


Dilluns vinent, 9 de febrer a les 20.00 es farà el cinefòrum sobre la pel·lícula d'Ismael Ferroukhi EL GRAN VIAJE (2004). El PEE col·labora amb el cinefòrum que organitza trimestralment l'IES Josep Brugulat emmarcant aquesta pel·lícula en l'eix educatiu de centre acollidor: El Marroc.

La presentació i posterior dinamització correrà a càrrec d'Andrés Marí, escriptor, actor i director teatral. L'acte és obert a tothom.


El dilluns, 2 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, va tenir lloc la primera reunió de pares i mares d'alumnat de l'Aula d'Acollida de l'IES Pere Alsius interessats en iniciar un taller de famílies. Aquest taller té el recolzament del PEE i s'inscriu en un projecte integrador que en Josep Mª Gratacós -tutor de l'AA- dinamitza ja fa uns cursos.L'Ateneu proposa 8 sessions de djembé als joves del Pla de l'Estany. Començaran el dimarts 10 de febrer de 2009. Per anar fent boca hem previst una "demo" a cada centre de secundària i també una al Centre Cívic de La Farga. A sota podeu veure instantànies de la Núria Madí i aprenents de djembé dels l'IES Josep Brugulat , Pere Alsius, Pla de l'Estany i Escola Casa Nostra i també de nois i noies dels barris de Can Puig i Canaleta.


Escola Casa Nostra, divendres, 30 de gener de 2009


Centre Cívic de La Farga, 27 de gener


IES Pla de l'Estany, dimecres, 21 de gener de 2009


  IES Pere Alsius, dilluns, 19 de gener de 2009


IES Josep Brugulat, divendres, 16 de gener de 2009

 

 

Pàgina 7 de 7Primera   Anterior   2  3  4  5  6  [7]  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega