Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2010


A l'igual que el curs passat s'ha organitzat una quina de Nadal pels participants del Projecte Rossinyol. Tots plegats ens trobarem el dissabte 18 de desembre a 2/4 de 5 de la tarda a la Biblioteca de l'escola Pla de l'Ametller.  Passarem una fantàstica i emociont tarda tot jugant al joc de la Quina. Amb l'ajuda de tots els "rossinyols" hi haurà obsequis, sorpreses i una mica de berenar.


El pròxim dimecres, 1 de desembre, es reunirà la Comissió de Biblioteca del PEEBP.

En els últims cursos la Comissió bàsicament ha treballat per organitzar la participació de les escoles i els institus el dia de Sant Jordi. Enguany, el calendari no ens acompanya, ja que Sant Jordi cau en dissabte i en les vacances de Setmana Santa. Seguirem informant un cop la comissió s'hagi reunit.


El passat dimarts, 9 de novembre, representants de l'Ajuntament van presentar la Plaça del Til.lers del barri de Can Puig. Seguidament els joves del barri organitzaren una castanyada per a tots els veïns en motiu de la presentació.

Dins el programa “Intervenció socioeducativa als barris de Canaleta i Can Puig” i en el marc del Pla Educatiu d’Entorn Banyoles – Porqueres (PEEBP), s’organitza un procés participatiu en el barri de Can Puig per tal d’anomenar una de les places de la zona, coneguda com la Plaça de la Farmàcia. La idea sorgeix dels propis joves de la zona i l’anomenen Posa Nom a la teva Plaça.

A la votació hi participaren un total de 184 veïns i per majoria el nom guanyador fou Plaça del Til.lers.

Aquest acte significà la finalització del Projecte Posa Nom a la teva Plaça. 


El Projecte Rossinyol és una de les actuacions que es realitzarà al llarg d’aquest curs 2010-2011 en el marc del Pla Educatiu d’Entorn Banyoles-Porqueres.

El Projecte Rossinyol és fruit d’un conveni de col·laboració entre el Pla Educatiu d’Entorn Banyoles - Porqueres i la Universitat de Girona amb la col·laboració dels centres escolars de la zona Banyoles - Porqueres.
 
L'actuació consisteix en que els mentors (estudiants universitaris que porten a terme aquest projecte) es troben periòdicament amb un nen/a i realitzen diferents activitats per tal que conegui diferents espais de la ciutat, llocs d’oci i de diversió, àmbits de producció cultural, etc. amb l’objectiu d’accelerar el seu procés d’integració social i cultural.
 
Aquesta és la quarta edició del Projecte Rossinyol a Banyoles. Aquest curs 2010-2011 seran 9 els mentors i 9 els alumnes mentorats. Entre els mentors trobem, a diferència d’anys anteriors, que 6 són de la comarca del Pla de l’Estany i dues mentores que repeteixen l’experiència. Pel que fa als alumnes mentorats, ressaltar la diversitat de procedències: Colòmbia, Ucraïna, Equador, Xina, Hondures, Marroc i Romania.
 
L’acte de presentació i l'aparellament dels mentors amb els alumnes va tenir lloc el dissabte 6 de novembre a l'Ajuntament. Hi van participar, a banda dels mentors i els alumnes, representants del PEEBP, dels centres escolars de primària i secundària que hi col·laboren i familiars dels alumnes.
 
 

           

                       Foto de grup a la sala de plens de l'Ajuntament 


Ahir dijous 11 de novembre, Eduquem en Família es va estrenar al Teatre Municipal de Banyoles amb una xerrada sobre l’adolescència i pràcticament el va omplir. La xerrada va anar a càrrec de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista especialitzat prioritàriament en el món dels adolescents i joves i les seves dificultats socials. Van presentar l’acte el regidor d’educació i un representant de les associacions de pares i mares d’alumnes del municipi.

Amb aquesta activitat s’enceta el projecte Eduquem en Família que han impulsat totes les AMPA de Banyoles amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles. La idea d’un projecte formatiu conjunt va sorgir amb els objectius d’unir esforços, aconseguir proposar activitats de qualitat i aconseguir una distribució coherent al llarg del curs pel que fa a continguts i dates.

La propera activitat tindrà lloc el dia 4 de febrer a l’escola Pla de l’Ametller amb el títol Diálogos sobre las relaciones en el entorno escolar. Una mirada diferente, a càrrec de Enrique Martínez Reguera. Enrique Martínez Reguera ha dedicat més de trenta a una intensa convivència i treball amb infants i joves marginats. Ha estat cofundador de la Escuela de Marginación de Madrid. És autor de llibres com ara: La calle es de todos, Cachorros de nadie, Tiempo de coraje, Con les niños no se juega, Pedagogía para mal educados, Los políticos que mecen la cuna, entre altres.


El passat dimecres, 27 d'octubre, es va celebrar la reunió de la Comissió Representativa  a l'escola del Pla de l'Ametller.  A la reunió es va fer un repàs de les actuacions realitzades el curs passat, es van presentar les directrius del Departament d'Educació pel curs 10-11 i finalment el projecte d'actuació 10-11, el qual va ser aprovat.


El passat dimecres 20 d’octubre el Consell Escolar Municipal de Banyoles, en la seva primera reunió plenària del curs i amb una participació superior al 82% dels seus membres, va sol·licitar al Departament d’Educació la urgència de disposar d’un nou centre d’educació secundària obligatòria i una nova escola.


Dinou famílies n’han fet ús en els dos primers dies de funcionament.

Aquest passat dimecres 20 d’octubre es va posar en funcionament a Banyoles el Servei Minuts Menuts. En els dos primers dies de funcionament n’han fet ús dinou famílies.

 


Demà, dijous 14 d'octubre, es reuneix la Comissió Operativa del PEEBP. En aquesta reunió de treball es definirà el Projecte d'actuacions del Pla i es preparà la Comissió Representativa que tindrà lloc a finals d'octubre.


Els Tallers d'Estudi Assistit de Primària i Secundària comencen aquesta setmana.

Una selecció d'alumnes de tots els centres educatius rebran un suport a l'estudi coordinat amb cada un dels centres educatius, amb l'objectiu d'incrementar l'èxit acadèmic. Es té en compte que l'alumne no disposi en el seu entorn familiar ni d'un espai físic ni del suport adult per poder realitzar les tasques escolars. L'alumnat assisteix al taller de manera vonluntària fora de l'horari lectiu (a partir de les 5 de la tarda).

Distribució TEA

Escola La Draga: 1 TEA

Escola Pla de l'Ametller: 2 TEA

Escola Baldiri Reixach: 2 TEA

Escola Can Puig: 1 TEA

Escola l'Entorn (Porqueres): 1 TEA

Institut Brugulat: 2 TEA

Institut Pere Alsius: 2 TEA

Institut Pla de l'Estany: 2 TEA

 

Pàgina 1 de 5Primera   Anterior   [1]  2  3  4  5  Següent   Última   

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

 

Tràmits Educació

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2021-2022Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega