Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2010


Fruit d'una roda de premsa, diferents mitjans de comunicació es fan ressó del projecte d'Intervenció Socioeducativa als barris de Canaleta i Can Puig.

Algunes de les coses que s'han dit del projecte són:

"El projecte ha arribat als 3 anys de funcionament, seguint la filosofia de l'aprenentatge - servei; vol cobrir les necessitats educatives dels barris de Canaleta i Can Puig; els promotors i els responsables han fet una valoració positiva d'aquesta inciativa, centrada sobretot en el barrri de Canaleta, en el qual la població immigrant representa del 55% del total."

L'equip dinamitzador del PEEBP n'està molt content, poc a poc, tot i les dificultats, el projecte es va consolidant i amb resultats.

L'horari dels educadors d'aquest curs és de dilluns a divendres de les 17.30h a les 19.30h.

Dilluns: Local social de Canaleta (Activitats)

Dimarts: Local social de Can Puig (Activitats)

Dimecres: Local social de Canaleta (Espai TIC)

Dijous: Treball intern

Divendres: Local social de Canaleta (Grup de Treball)

 


Avui, dilluns 4 d'octubre, comença el projecte l'"Apropa't a la Biblioteca" d'aquest curs. Dos alumnes de cicle superior de l'escola Baldiri Reixach i dos més de l'escola Pla de l'Ametller, avui a la tarda sortint d'escola, aniran cap a la Biblioteca Municipal acompanyats pel pare, la mare o algun famililar per fer-hi la primera sessió. Aquest primer dia, serà un dia de presentacions, primeres impressions, etc., on els pares també hi podran participar actívament.

Seguirem informant.

 


Vist l'èxit del curs anterior, el projecte "Apropa't a la Biblioteca" continuarà aquest curs 2010-2011. Aquest projecte és fruit de la col.laboració del PEEBP amb la Biblioteca Municipal, i es realitza amb persones voluntàries. Les escoles que hi participaran seran les mateixes del curs passat, l'escola Baldiri Reixah i l'escola Pla de l'Ametller de Banyoles. L'activitat començarà la primera setmana d'octubre amb una sessió on es convidaran les famílies dels nens i nenes participants. Les sessions seran quinzenals i en horari no lectiu (a partir de les 17.30h de la tarda).


Avui, dimarts 7 de setembre, s'inicia el curs 2010-2011, les escoles obren de nou  les portes per acollir un munt de nens i nenes il.lusionats amb la tornada a l'escola.

Alhora el PEEBP incia el seu sisè i últim curs, amb menys recursos però amb il.lusió i ganes. L'equip dinamitzador del PEEBP està enllestint el projecte d'actuacions per tal de poder-lo presentar a tota la comunitat educativa. No obstant, algunes actuacions ja han començat o ho faran en breu. Aquestes són: els tallers d'estudi assistit i el Projecte d'intervenció socioeducativa als barris de Canaleta i Can Puig.

Seguirem informant.

 


El curs escolar encara no ha finalitzat, però els tallers de català per a dones,  Sakhanu i Dimbaya, han avançat un xic el final i ja han tancat el curs.

La valoració que s'ha fet dels 2 tallers és molt positiva. Durant tot el curs, les dones, majoritàriament gambianes, han anat a classe per aprendre la llengua catalana i moltes altres coses interessants. Gairebé totes han mostrat moltes ganes, interès i compromís, cosa que ha afavorit molt el procès d'aprenentatge. Al Dimbayà hi han participat 20 dones i al Sakhanu 25.

El curs vinent, els tallers de nou obriran les portes, per tal de continuar amb la tasca iniciada el curs passat (08-09). Ara toca descansar una miqueta i carregar les piles.

L'Equip PEEBP vol agrair a totes les voluntàries per l'esforç i dedicació que hi han posat. Gràcies Elena, Rosa, Mireia, Agnès, Dolors, i a totes les mares del Pla de l'Ametller que hi han col.laborat d'una manera o altre.


Els Tallers d'Estudi Assistit de primària i secundària,  i el Servei d'Intervenció Educativa (primària) estan a punt de finalitzar. Ja s'han fet les reunions de valoració pertinents. Aquests recursos de suport a l'estudi es realitzen des dels inicis del PEEBP. Amb el temps, amb l'ajuda dels mestres i d'alguns agents educatius i socials, s'han anat "perfilant", aconseguint en la majoria d'ells un bon plantejament i funcionament de treball.

Aquests recursos són un suport, una eina  que cada un dels centres té per complementar i reforçar la feina que mestres i professors realitzen dia rere dia.

Enguany, en els TEA han participat 156 alumnes i 28 al SIE.

 


El pròxim 22 de juny, coincidint amb l'últim dia de classe, finalitza el projecte "Patis Oberts" d'enguany. Des de finals del mes de març, a partir de les 5 de la tarda, el pati de l'escola de Can Puig ha estat obert, oferint així un espai de joc i trobada a tots els ciutadans, afavorint la cohesió social i apropant l'escola a la ciutadania en general. Els usuaris d'aquests servei han sigut molts, petits, joves i també adults. Durant tot aquest temps, un guarda de pati ha vetllat pel bon funcionament del servei.


Aviat començarà el Casal Lingüístic, servei que s'emmarca en el PEEBP des de fa alguns cursos. Aquest servei vol apropar, des d'una perspectiva lúdica, l'alumnat que arriba a Catalunya un cop el curs escolar ja s'ha iniciat o bé durant els períodes de vacances escolars, a la llengua d'ensenyament i d'ús dels centres educatius i, afavorir el coneixement del país i la creació de llaços afectius amb els seus nois i noies.  

Per aquests nens i nenes s'ofereix el casal totalment gratuït. En aquest servei hi participen infants i joves del municipi de 5è curs de primària fins a 3r ESO. Es prioritza aquest alumnat ja que es considera molt important que aprofitin l'estiu per conèixer una mica més la llengua i el territori ja sigui perquè han de començar l'ESO o perquè ja estan escolaritzats en l'etapa de secundària.

El casal es desenvoluparà el mes de juliol, del 5 al 30, de dilluns a divendres amb una distribució de 3 hores diàries d'intervenció.

 


El passat dilluns, 14 de juny, va tenir lloc la cloenda del projecte "Coneguem els esports d'aigua". Enguany hi han participat les escoles de Can Puig, Pla de l'Ametller i Baldiri Reixach. 

A primera hora del matí tots els alumnes estaven a punt al Club Natació Banyoles per començar l'activitat, una gimcana, on havien de fer piragua, rem, argòmetre, entre d'altres. S'ho varen passar d'allò més bé recordant els aprenentatges que durant el curs havien fet.

 


El passat dissabte, 29 de maig, es va cloure el Projecte Rossinyol d'enguany. Ens varem trobat a mig matí a sala de plens de l'Ajuntament, mentorats, mentores, representants dels centres, entre d'altres, per tancar plegats una llarg curs ple d'activitats.

Vàrem començar amb una ronda de parlaments, on mentorats, mentores i mestres varen comentar i valorar l'experiència, tots n'estaven molt contents, va ser molt bonic i emocionant. Tot seguit es va passar un vídeo on varem poder veure imatges de la presentació del projecte, que també es va fer a l'Ajuntament, de la quina que es va realitzar al mes de desembre a l'escola Pla de l'Ametller i de la sortida a l'hípica del mes de març. Va estar molt bé recordar els bon moments moments que plegats hem passat.

El curs vinent un "nou" Projecte Rossinyol ens espera.

 

 

Pàgina 2 de 5Primera   Anterior   1  [2]  3  4  5  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega