Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2012


Ahir el Teatre Municipal de Banyoles es va omplir per escoltar el psicòleg Ferran Salmurri, expert en l’educació de les emocions, a la primera activitat d’aquest curs del Programa Eduquem en Família que organitzem les associacions de pares i mares d’alumnes i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles. L’acte el va presentar el regidor d’educació Jordi Congost i Anna Saelices en representació del grup de treball de pares i mares.

“Per a què vivim? Quin és el nostre objectiu a la vida?” Amb aquesta pregunta Ferran Salmurri va encetar l’activitat i ens va fer gaudir d’una hora i mitja amb una xerrada molt intensa i amena, carregada d'exemples quotidians que ens va fer arrencar molt somriures d'identificació i amb una reflexió sobre quins són els elements que ens poden ajudar a educar les emocions i ser feliços.

En el document adjunt trobareu un petit resum de les idees principals que es van exposar a la xerrada i la seva bibliografia.

Aprofitem l’avinentesa per a demanar a tots els que hi vau assistir que, si us plau, responeu l’enquesta de valoració que trobareu a l’esquerra d’aquest mateix bloc (són 2 minuts) i des d’on ens podeu fer arribar suggeriments per tal que el grup de pares i mares que organitzem l’Eduquem en Família tinguem més elements per a planificar aquestes trobades més d’acord amb allò que interessa a les famílies. 


Coincidint amb la Festa Major de Banyoles i dins del marc de la Guia de Recursos Educatius, torna l’activitat Coneguem els gegants i capgrossos. Al llarg de 10 dies, diferents grups escolars d’educació infantil i primària i algun grup d’adults visitaran els gegants de la ciutat que, juntament amb els capgrossos, estaran instal·lats a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Banyoles.

Els grups que enguany participen d’aquesta activitat són les escoles de Banyoles d’infantil i primària, alguna escola de la comarca, les escoles bressol de la ciutat i un grup d’adults de la residència La Solana. La participació en nombre d’assistents serà de
948 alumnes i altres grups.

A l’Espai Guia del nostre bloc trobareu tot el material relacionat amb l’activitat i també les fotografies de les colles convidades a la pestanya de Fotografies.


Desitgem que gaudiu de l’activitat i de la Festa Major!!

 Aquesta activitat està subvencionada pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles.Aquest proper dijous 4 d'octubre, a 2/4 de 10 del vespre al Teatre Municipal es durà a teme la primera xerrada de l'Eduquem en Família del curs 2012-2013, Educar les emocions, a càrrec de Ferran Salmurri, una persona molt propera que ens farà descobrir les emocions des d'un punt de vista diferent. És psicòleg de l'Hospital Clínic i pioner en la investigació  d'estratègies per a educar les emocions. La felicitat es pot aprendre, diu.
Ha publicat el llibre Llibertat emocional, que podreu consultar o adquirir el mateix dia de la xerrada.

US HI ESPEREM!!


Programa curs 12-13


Organitza: les AMPA dels centres escolars de Banyoles i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles.

El passat dimarts 18 de setembre el telenotícies Comarques de TV3 va emetre una notícia sobre el projecte La classe que volem, que es desenvolupa amb els infants de P5 de l’Escola La Draga i l’objectiu del qual és començar a fomentar les capacitats emprenedores entre l’alumnat.

Podeu mirar el programa clicant aquí:

La classe que volem a TV3

Amb l’objectiu d’ajudar a la gent jove i alhora potenciar el transport públic, l’Ajuntament de Banyoles obre de nou la convocatòria de beques pel foment del transport públics entre els i les joves de Banyoles que s’han de desplaçar fora del municipi aquest curs 2012-2013.

Per a demanar les ajudes, s’ha de presentar la sol·licitud a l’Espai Jove Cal Drac de Banyoles de l’ 1 al 10 d’Octubre de 2012, els dies dilluns, dimecres i divendres de 16h a 20h.

A la sol·licitud s’hi haurà d’adjuntar una fotocòpia del DNI i una fotocòpia de matriculació del nou curs.


Més empreses s’afegeixen a la borsa d’empreses col·laboradores amb projectes de suport a l’atenció educativa de la diversitat d’alumnat de l’educació secundària obligatòria i ja són gairebé vint.

La Unitat d’Escolarització Compartida – UEC Banyoles - impulsada per l’Ajuntament de Banyoles i el Departament d’Ensenyament, juntament amb els centres educatius de secundària del municipi i el Projecte Drac de l’Institut Pere Alsius i Torrent, són dos projectes d’atenció educativa que compten amb la col·laboració d’una borsa d’empreses col·laboradores que va creixent.

Des del Servei d’Educació i la UEC Banyoles fa temps que s’ha anat treballant per aconseguir una xarxa d’empreses que donin suport a la formació de joves i els ofereixin una oportunitat per apropar-se al món laboral, completar les seves competències bàsiques i les seves habilitats de relació i adquirir noves expectatives de futur.

Aquesta col·laboració es valora molt positivament per tot el que representa i aporta a l’alumnat, creixement personal, noves experiències, desenvolupament de competències, descoberta d’interessos, etc. A les empreses els aporta una dimensió educativa molt interessant i una certa recuperació de l’antiga figura de l’aprenent. Al llarg de tot el procés les empreses reben el seguiment i l’acompanyament necessari per part dels educadors responsables per tal de resoldre les dificultats que puguin anar sorgint i vetllar per l’èxit del projecte.

Aquesta borsa ha anat creixent mica en mica i en aquest moment ja són unes vint empreses les que participen en aquests projectes. També compta amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció Econòmica.

Organitzat per la Demarcació de Girona Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el projecte proposa un treball coordinat entre pedagogs, arquitectes, equips docents i infants dels centres educatius de primària de la Demarcació de Girona.

Els objectius principals d’aquest projecte educatiu són:
  • fomentar l’interès dels nens per l’arquitectura i l’urbanisme
  • desenvolupar la seva capacitat crítica tot experimentant amb l’espai

La primera edició del projecte va comptar amb la col·laboració de 5 escoles i es va treballar l’Edifici Escolar.

A la segona edició, hi van participar 9 escoles de 8 municipis diferents, i es va treballar l’Entorn de l’Escola.

En aquesta tercera edició, pel curs 2012-2013, es proposa treballar el propi Habitatge, en una invitació oberta a tots els centres escolars que estiguin interessats en participar-hi.

Podeu descarregar-vos el treball de la segona edició del projecte, en el qual hi va participar l’escola Can Puig de Banyoles.


II edició Ensenyar Arquitectura – Aprendre Arquitectura


“Ciutat i hàbitat són presents a tota la nostra realitat de vida en comunitat, espais de relació, espais per viure i per aprendre, en gaudim i en patim, i del seu estudi i anàlisi en podem extreure experiència i coneixement”

Frederic Cabré i Segarra
President de Demarcació de Girona del COAC

El Casal d’Hivern al barri de Canaleta i Can Puig és una actuació que va néixer l’any 2005 en el marc del Pla Educatiu d’Entorn i que des del curs 2007-2008 es porta a terme de manera continuada al llarg de tot l’any. Durant aquest mes de setembre es poden realitzar les inscripcions, tal com s’explica en aquest cartell.

Aquesta intervenció educativa i social que va començar com una activitat d’estiu s’ha convertit, amb el treball dels anys, en un important espai de dinamització dels infants, joves i famílies del barri. Hi treballen dos educadors, en coordinació amb els agents educatius i socials de la zona, i cada tarda porten a terme diferents tipus d’activitats en funció dels grups d’edat.

Les activitats es porten a terme al local de l’Associació de Veïns de Canaleta, sota mateix de l’Institut Josep Brugulat, i consisteixen en espais de suport a la tasca escolar, espai de lleure, projectes per a joves, etc. D’aquí n’han sortit el “Rajol”, revista que periòdicament elaboren el grup de joves del barri, accions d’aprenentatge i servei al barri com la cura de l’espai i el mobiliari, la dinamització de la festa del barri, etc. Per a desenvolupar aquest projecte s’ha comptat amb l’empresa Orió Eduserveis S.L.

Demà divendres 21 de setembre, a les 10 del vespre, a l’Auditori de l’Ateneu, es presenta el Projecte BUTAKA BNY que un grup de nois i noies de 13 a 18 anys està organitzant amb l’objectiu d’oferir una programació d’arts escèniques per a joves i que compta amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles.
 
La presentació estarà dinamitzada pel grup de teatre banyolí El Vol del Pollastre i comptarà amb les actuacions dels grups Krits, Res-Cat i la Banda Txiqui de Gàrgoles de foc.
 
El mateix grup de joves s'ha encarregat de fer difusió del projecte, presentant-lo als instituts, etc. amb la intenció de captar gent jove i engrescar-la a participar-hi. Esperem que tingui èxit !!!

Si els joves i no tant joves teniu ganes de participar-hi, podeu comprar les entrades a l'Auditori una hora abans de l'espectacle a 3€ (una manera simbòlica de col·laborar!). La primera obra de teatre del projecte serà Trau de Guillem Albà el dia 24 de novembre.Assajos de l'acte de presentació del projecte


L’oferta d’activitats compta, entre d’altres, amb l’Escola Comarcal d’Iniciació Esportiva pel curs 12-13, destinada als alumnes de primària de tots els centres escolars; la Lliga Comarcal de Futbol Sala, per a alumnes d’educació secundària i adults i els extraescolars esportius per a secundària.

Podeu descarregar-vos el Programa d'Activitats

Formació de Formadors F7

Cada temporada un gran nombre d’equips de futbol 7 integrats per nens i nenes  d’entre 5 i 9 anys d’arreu de la província de Girona participen a les lligues de futbol  organitzades pels Consells Esportius.
 
Aquest curs 12/13 els Consells Esportius de les comarques del Pla de l’Estany, Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès s’han unit per transmetre un missatge que persegueix la formació i educació dels participants a aquestes activitats més enllà de la persecució de resultats.

Per posar-ho en pràctica s’han plantejat alguns canvis que afecten fins i tot al nom dels entrenadors passant a anomenar-se educadors de F7 i els àrbitres com a Tutors de Joc.
A banda del canvi en la nomenclatura per a cada col·lectiu s’han programat Jornades de formació específica en les quals es reuniran els educadors de les 4 comarques el proper dissabte dia 15 de setembre i els Tutors de Joc el dia 22 a l’Institut Pere Alsius de Banyoles de les 9:00 a les 20:00.
 
S’espera que aquesta iniciativa ajudi als clubs i entitats participants en la formació dels seus tècnics, minimitzi els conflictes arbitrals i sobretot contribueixi en l’educació dels joves esportistes.

Pàgina 3 de 12Primera   Anterior   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

PREINSCRIPCIÓ 2021-2022

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega