Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2015


Durant aquest cap de setmana La Balca ha obert les seves portes a totes les famílies i persones que durant aquests 10 anys s’han vinculat al projecte i  a moltes altres famílies que s’hi han apropat per conèixer-lo. A diferents espais interiors i exteriors de l’escola s’hi han representat diferents moments de l’any a La Balca. Al dormitori s’hi ha projectat un vídeo amb les aportacions d’infants que al llarg dels 10 anys han passat per La Balca, editat amb una gran sensibilitat per part de les famílies. També s’han mostrat fotografies, diaris d’aula i altres elements que documenten aquest primer decenni. Al vestíbul, tres llibres gegants mostren per què i com és el treball a La Balca.

 

 

El diumenge vam celebrar el dinar d’aniversari amb gairebé 300 persones, on ens vam retrobrar amb moltes famílies – pares i mares, avis i àvies, infants i educadores - amb qui al llarg d’aquests anys hem compartit La Balca.

 

 

La Banda de La Balca, formada per pares i mares que durant aquests darrers mesos s’han animat a formar la banda, van interpretar en primícia la cançó que han composat per aquesta ocasió i que tots varem poder cantar i ballar, en companyia del capgròs La Balca.

LA BALCA ÉS DE TOTS

 

Si busques un lloc on la vida somriu,

tot ple de colors,un hortet i un cap gros;

On tots som amics, dels grans als més xics,

perquè ens ajudem i junts aprenem.

 

(tornada)La Balca és de tots,

La Balca és de tots,

és la nostra escola.

la portem al cor.

 

La Balca és de tots,

La Balca és de tots,

és la nostra escola

la portem al cor.

 

Tant si caminem com si anem gatejant,

petons i abraçades ens fem tot jugant,

perquè som amics dels grans als més xics

perquè ens ajudem i junts aprenem.

 

(tornada) La Balca és de tots,

la Balca és de tots....

 


Aquest dijous passat, diada de Sant Jordi, a Banyoles ens hem penjat per la lectura pels carrers i places de la ciutat, als aparadors de les botigues, als bars...

La performance Penjats per la lectura, emmarcada en el Pla d’Impuls a la lectura del Departament d’Ensenyament i el Pla Educatiu d’Entorn Banyoles - Porqueres, no vol ser una teatralització, sinó una acció conjunta, real, dels alumnes dels diferents instituts del municipi, amb la finalitat de sensibilitzar i impulsar la lectura i que s’integri en el paisatge. 

Segurament la gent s’ha fet preguntes com ara: Què fan aquests nois i noies, aquí? Doncs una cosa ben senzilla: llegir! 

 


L’Escola d’Adults del Pla de l’Estany és enguany l’encarregada d’organitzar la IV Trobada d’Escoles d’Adults de la demarcació de Girona.

Una trobada que començarà divendres 15 de maig, a les 10 del matí, i que durarà tot el dia, amb un programa d’activitats ben divers. 

Al matí, les persones assistents podran triar entre tres activitats: una ruta guiada fins a les Estunes, una caminada fins el Puig Clarà, o bé participar en un concurs de dibuix. Les activitats començaran a les 10 del matí i finalitzaran a 2/4 de 2, hora en què tothom es reunirà al Parc de la Draga per dinar.

   

Per la tarda, a la Plaça Major hi haurà exhibicions i actuacions diverses, i una exposició dels dibuixos participants en el concurs i el lliurament del premi a la persona guanyadora: un àpat per dues persones al Restaurant Al Born, de Banyoles. I per acabar, a les 5 de la tarda a la Plaça Major actuació del grup banyolí La Senyoreta Descalça.

L’Escola d’Adults del Pla de l’Estany convida a participar d’aquesta jornada a tothom que vulgui!Aquest dijous 16 d’abril el Consell Escolar Municipal de Banyoles es va reunir a l’Institut Josep Brugulat a les 8 del vespre, on es van tractar diferents temes relacionats amb la planificació educativa i diversos programes educatius que es porten a terme.

L’Institut Josep Brugulat va acollir el CEM presentant el programa Aula de Convivència i Reflexió, vinculat a tasques a la comunitat, que fa temps que desenvolupen al centre. Entre altres temes, es va presentar a la comunitat educativa el Programa Lleure per a Tothom i es va fer un seguiment del Pla Educatiu d’Entorn i alguna de les seves activitats.

També es va presentar l’activitat Robòtica Banyoles, que forma part de la Guia de Recursos Educatius Municipals, dins el bloc de ciència i tecnologia, i que rep finançament de la Fundación Espanyola para la Ciencia y la Tecnología.

Es va parlar de l’Eduquem en Família, amb el seu espai al blog i es va convidar a la darrera xerrada del curs, el dia 13 de maig, amb Víctor Küppers, a l’escola Can Puig. La Balca va informar que el proper cap de setmana hi ha l’acte de portes obertes i el dinar de celebració del desè aniversari de La Balca, del desenvolupament del programa Vine a La Balca! i el proper procés de preinscripció que s’obrirà la primera setmana de maig.

El tema central de la reunió va ésser la planificació educativa. Es va informar dels resultats de la preinscripció i de la planificació de les places de secundària obligatòria pels propers cursos.


Ja es pot consultar la informació relacionada amb els casals municipals que s’agrupen sota la marca Lleure per a tothom: què és Lleure per a tothom,  programa d’activitats, criteris i sol·licituds per accedir als preus reduïts, taller de Robòtica...

Per fer-ho només cal que cliqueu el baner que trobareu a la part dreta d’aquesta plana o bé aneu directament a l’Espai Guia del blog.

També trobareu més informació al web de Cal Drac 

   
     

 
     

 

 

 


El Premi Conviure a Catalunya l’atorga l’Associació d’Antics Diputats al Parlament de Catalunya i està destinat al millor programa pedagògic dedicat a formar les noves generacions d’alumnes de Catalunya en els valors de la llibertat, la democràcia, la participació, el diàleg i la solidaritat. 

En l’edició dels premis d’enguany, un projecte participatiu de l’escola Camins ha rebut una menció. El proper 11 de maig, al Parlament de Catalunya, se’ls lliurarà l’accèssit.


Dissabte 9 d’abril a les 6 de la tarda va tenir lloc el lliurament del 5è premi Astrobanyoles de Recerca i investigació científica.

En l’edició d’enguany del premi, per a treballs de recerca de batxillerat, se n’han seleccionat 9, dels quals s’han guardonat un primer premi i dos finalitstes. 

La relació de treballs presentats va ser:

Proposa't salvar una vida, de Berta Boix Roca de l'INS Pla de l'Estany (tutora Dolors Pujol Camps)

L'estel d'argent, d’Irene Costa García de l'INS Pere Alsius i Torrent (tutora Hortènsia Belmonte Soler)

Seguretat informàtica Web, de Pol Barrachina Hernández de l'INS Pere Alsius i Torrent (tutors Joan Carol i Eduard Casadevall)

Estudi de l'efecte antibiòtic en productes alimentaris, de Cristina Saubi Puignau de l'INS Pere Alsius i Torrent (tutora Teresa Cels Felip)

Flors de Bach de Sílvia Cufí Aregay de l'INS Josep Brugulat (tutora Sílvia Coll)

Obtenció d'etanol com a combustible, d’Aniol Roure i Bassols de l'INS Josep Brugulat (tutor Isidre Colomer Plana)

L'obsolescència programada, de Pau Juscafresa Rodeja de l'INS Josep Brugulat (tutor Josep Pagès)

Creació d'un videojoc per a mòbil, d’Aniol Maestre Camps de l'INS Pere Alsius i Torrent (tutors: Joan Carol i Eduard Casadevall)

La biomedicina: una ciència essencial i alhora incompresa, de Mar Segundo Felip i Marta Costa de Aguirre de l'INS Pla de l'Estany (tutora Mª Àngels Cunill Ferrer)

L’alumne guanyador ha estat l’Aniol Roure i Bassols, pel treball Obtenció d’etanol com a combustible i ha rebut un premi de 300€, que podrà utilitzar amb material bibliogràfic o científic. Enguany, com a novetat, també hi ha una dotació econòmica per l’institut Josep Brugulat, de 200€. Els finalistes, ex-aequo, han estat L'estel d'argent d'Irene Costa García i Creació d'un videojoc per a mòbil, d'Aniol Maestre Camps.

Properament es podran veure els treballs en una pàgina a la qual es podrà accedir des del portal d’Astrobanyoles.

Més informació a Astrobanyoles 

Amb la col·laboració i el suport de:

           


La tàctica col·lectiva i els sistemes de joc

Fins divendres 17 d’abril es poden fer les inscripcions al seminari que es durà a terme divendres 24 i dissabte 25 d’abril a l’Auditori de l’Ateneu i al Centre de Tecnificació Esportiva La Farga.

El Seminari Internacional va dirigit a estudiants predoctorals i postdoctorals, i tots aquells investigadors i investigadores interessats en aquest camp, així com a entrenadors i professionals d'esports col·lectius.

Trobareu tota la informació i el programa definitiu al web de la Càtedra

Organitzat per la Càtedra d'Esport i Educació Física - Centre d'Estudis Olímpics UdG, compta amb el patrocini de l'Ajuntament de Banyoles, la Diputació de Girona  i  l'EUSES-Centre adscrit UdG; també amb la col·laboració de l'Auditori de l'Ateneu, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.


La Balca-Centre Educatiu Municipal obrirà les seves portes el dissabte 18 d’abril, de les 5 a 2/4 de 8 de la tarda i el diumenge 19 d’abril de 2/4 d’11 a la 1 del matí.

Enguany, la jornada de portes obertes s’emmarca en els actes del 10 aniversari del centre. Així, durant aquests dos dies es mostraran projectes i experiències dels deu primers anys de funcionament, un recull de fotografies, diaris d’aula i altres elements que ens mostraran com és el projecte educatiu de La Balca.

Podeu consultar més informació sobre les portes obertes i els actes del 10 aniversari a l’Espai Balca d’aquest blog.

 

Preinscripcions pel curs 15-16. Del 4 al 8 de maig hi ha el període de preinscripció per al proper curs. Podreu formalitzar les sol·licituds de preinscripció a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, els matins de 9 a 2 i les tardes de dimarts i dijous de 2/4 de 5 a 2/4 de 7.

Trobareu més informació sobre les preinscripcions a l’apartat Escolarització d’aquest blog.


En aquest vídeo podeu veure en imatges el desenvolupament de l’activitat Els nens a la cuina, organitzada pel Restaurant Vora Estany i inclosa a la Guia de Recursos Educatius Municipal, i a la qual enguany hi han participat alumnes de 3r i 4t de primària de les escoles Casa Nostra, Can Puig i Pla de l’Ametller de Banyoles.


Pàgina 13 de 20Primera   Anterior   8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega