Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2015


L’Institut Pla de l’Estany ofereix per primera vegada a Banyoles una formació professional en modalitat dual. Es tracta del cicle formatiu de grau mitjà d’atenció a persones en situació de dependència. La modalitat dual en formació professional consisteix en combinar l’aprenentatge amb l’estada en empresa, més enllà de les pràctiques.

Ahir es va signar el conveni entre l’institut, el Departament d’Ensenyament i les empreses del sector social que col·laboraran amb aquesta formació: 8 residències de gent gran del Pla de l’Estany que acolliran una vintena d’alumnes que dilluns començaran la formació als centres de treball. 

L’institut Pla de l’Estany esdevé el primer centre de les comarques gironines en oferir la modalitat dual de la família professional d’atenció a les persones, al costat de l’institut Monsacopa d’Olot. Amb aquest, al conjunt d'instituts del Pla de l'Estany s'ofereixen 6 cicles formatius de grau mitjà i 4 de grau superior, a banda de l’oferta de formació esportiva i les diferents modalitats de batxillerat, inclòs l'artístic. La voluntat de l'Ins Pla de l'Estany és treballar per donar continuïtat al projecte i poder arribar a oferir el cicle formatiu de grau superior d’aquesta mateixa especialitat.


Contes en blanc i negre, contra la discriminació racial.

Per tal de commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, dissabte 21 de març, nens i nenes dels serveis d’intervenció socioeducativa de la Farga i de Sant Pere de Banyoles varen il·lustrar uns contes de tradició oral en llengua catalana, àrab, xinesa i fula, les llengües d’origen de les seves famílies.

Els mateixos infants van enregistrar els contes a Ràdio Banyoles per tal de difondre’ls en forma de càpsules dins del programa Musical Express i varen exposar-los a la Plaça Major el dissabte 21 de març.

Aquesta iniciativa pretén reconèixer el valor de la diversitat lingüística i cultural de Banyoles i enfortir el respecte i la confiança entre totes les persones que vivim a la ciutat.

 

   

 

El Rajol, la revista dels joves de Canaleta-Can Puig

El Rajol, butlletí informatiu de La Rajoleria, del segon trimestre del curs ja s’ha publicat. Podeu llegir-lo aquí

El butlletí el realitzen els joves d’ESO que participen al projecte. El grup de joves també van fer un taller de cuina “Pasta de full dolces i salades”, al Centre Cívic de Banyoles.


 

Amb el grup dels més petits, primer i segon de primària, es va fer l’activitat “Deixem més net el barri”, que es realitza cada trimestre i consisteix en netejar un espai del barri, amb l’objectiu de conscienciar els petits de la importància de llençar les deixalles a les escombraries i mantenir els espais públics nets.


 

A Banyoles s’estan portant a terme projectes d’intervenció socioeducativa als barris de La Farga, Canaleta-Can Puig i Sant Pere. Aquests projectes, gestionats per diferents entitats, tenen en comú l’atenció a infants i adolescents i les seves famílies, residents en barris amb risc d’exclusió social. Depenen de l’Ajuntament de Banyoles i de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

 


Diumenge 19 d’abril a les 6 de la tarda, projecció de la pel·lícula El corredor del laberinto.

Més informació a El portal jove del Pla de l’Estany  
Top Secret és el nom del projecte interdisciplinari que ha apropat l’alumnat de l’escola al món de la investigació i el misteri: resoldre enigmes, desxifrar codis secrets, analitzar, deduir, comprovar, relacionar, com fan els bons detectius.

Algunes de les activitats de recerca i investigació que s’han dut a terme han estat un taller de tinta invisible, un taller de plàstica, una conferència, una sortida per fer un joc de pistes i orientació, entre d’altres. Tot plegat, un treball cooperatiu a partir de les idees prèvies de l’alumnat i amb l’ús de les noves tecnologies. 

Trobareu tota la informació sobre el projecte i el seu desenvolupament al blog:

http://topsecret-cn15.blogspot.com.es/


Les activitats previstes per Astrobanyoles, agrupació d'astronomia i ciència del Pla de l'Estany, pel mes d'abril són les següents:

Lliurament dels Premis Astrobanyoles de Recerca i Divulgació Científica - V Edició.

Dia: dissabte 11

Hora: 6 de la tarda

Lloc: Museu Darder de Banyoles

Els Premis Astrobanyoles tenen com objectiu estimular l'interès pels temes de ciència i el pensament científic entre els estudiants de Batxillerat del Pla de l'Estany. La valoració del treballs té en compte el grau d’innovació pel que fa a enfocament i/o metodologia, rigor i tractament científic en el desenvolupament del tema, originalitat i creativitat, entre d’altres aspectes.

 

Dins del programa de Tardes de Ciència

Dia: dissabte 11

Hora: 7 de la tarda

Lloc: Museu Darder de Banyoles

Tema: Xerrada sobre  El Sistema Solar: de l'antiguitat a l'exploració espacial Convidat:  Eduard Masana Fresno Institut de Ciències del Cosmos - Universitat de Barcelona

 

Sortida de camp

Dia:  dissabte  18 

Hora: de les 7 de la tarda i fins que el cos aguanti

Lloc: Pla de Martís, prop pista aeromodelisme.

Objectiu: Marató Messier. Activitat conjunta amb l'Associació Astronòmica de Girona

Curs de patrimoni geològic

Dia: dissabte dia 25

Hora: a les 7 de la tarda

Lloc: Museu Darder de Banyoles

Tema: De Sau a Tavertet

Convidat: Manel Bonilla geòleg

Sortida del curs: Paleoambients sedimentaris. Serra de Cabrera. La roca foradada de Cantonigròs.

Dia: diumenge 26

Hora: a les 8 del matí

Lloc: Parada de la Teisa

NOTA: Per participar en aquesta sortida cal haver-se apuntat al curs de patrimoni geològic

Més informació: http://www.astrobanyoles.org


Una nova emissió del programa Famílies i escola ens parla de la necessitat de fer un bon ús del llenguatge a l’hora de comunicar-nos amb els nostres fills.

A mi sempre em parlen bé, és una reflexió sobre quin llenguatge fem servir quan parlem amb els fills: positiu, respectuós, reforçador? negatiu, menyspreant, amenaçador? I sobre la importància de reforçar conductes, crear un clima positiu i demostrar confiança i estimació.  

Podeu veure el programa en vídeo o escoltar-lo en aquest enllaç

Més informació al web de Famílies i escola


 

Lleure per a Tothom és:

. una proposta educativa, en l’àmbit de l’educació en el lleure, adreçada a tota la ciutadania, basada en la concepció d’una educació al llarg de tota la vida com a forma de creixement personal i comunitari, i que s’anirà desplegant de manera progressiva

. un projecte compartit per l’Ajuntament de Banyoles, les entitats educatives que s’hi comprometen i la ciutadania

. una proposta organitzativa de qualitat que defineix una marca de lleure municipal amb un conjunt de valors educatius i cívics

. un projecte viu que promourà l’aprofundiment en aquests principis i el creixement d’aquest projecte

El dia 11 d'abril a 2/4 de 5 de la tarda a La Muralla, es farà la presentació pública del Lleure per a Tothom, un projecte que agrupa l’oferta de casals de lleure amb participació municipal.

Hi participaran les entitats de lleure vinculades al projecte que organitzaran diversos tallers i també hi haurà una xocolatada. Us hi esperem!!

 


La II Jornada de Teatre i Psicologia està dedicada al teatre com a eina educativa.

Comptarà amb  ponents de l’àmbit de l’educació i la psicopedagogia com el psicòleg Antoni Badia, doctor en Psicologia Educativa a la UAB i capdavanter en investigació psicopedagògica, que parlarà de la creació de noves identitats com a experiència d'aprenentatge. I ponents de l’àmbit de l’art dramàtic com l’actor Roger Coma, que parlarà de la interpretació d'emocions i de la construcció de la identitat dels seus personatges. 

També es donaran a conèixer experiències de teatre educatiu que estan funcionant actualment, com el projecte de ConArte que incorpora artistes professionals a les escoles públiques, i assistirem a una sessió pràctica de teatre amb adolescents, alumnes l’Aula de Teatre Municipal de Banyoles.

La Jornada està oberta a professionals, estudiants o interessants en l’àmbit social, de la psicologia, l'educació o el teatre (Psicòlegs, mestres, educadors socials, professionals de la salut, pedagogs, actors i actrius, professors de teatre, etc.).

LLOC: Auditori de Banyoles

DATA: 11 d'abril de 2015, de 9.30h a 19.30h

PREU: 30€ (45€ amb dinar inclòs)

Organitza: Escenaris Especials, Ajuntament de Banyoles i Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Inscripcions obertes a https://www.koobin.com/culturabanyoles/

 Més informació a www.escenarisespecials/jornadateatreipsicologia

 


Exposició temporal al Museu del Joguet de Catalunya, c. Sant Pere 1, Figueres.

Fins el 31 de maig de 2015. Entrada lliure. 

Una exposició que se centra en la lletra des de diverses vessants: alfabets i sinogrames, les lletres en el disseny i en l’art, els creadors de tipografies, aprendre les lletres, jocs i joguets...

DOSSIER DE L’EXPOSICIÓ 

En aquesta exposició hi col·labora l’entitat Multisignes de Banyoles.


El dijous 9 d’abril de les 9 del matí a les 2 del migdia, a la Sala de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona, es celebrarà la jornada Més enllà de la imatge. Entendre els trastorns de la conducta alimentària. Una jornada que té l’objectiu d’oferir un espai de reflexió i intercanvi d’experiències sobre un dels trastorns que més afecten a la població juvenil.

La inscripció és gratuïta, tot i que cal confirmar l’assistència omplint el formulari

Organitza: Programa de suport a persones amb discapacitat

Col·laboren: Pla UdG Saludable i Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona

 

PROGRAMA DE LA JORNADA
Pàgina 14 de 20Primera   Anterior   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega