Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2015


La Generalitat de Catalunya atorgarà subvencions als ajuntaments titulars de llars d’infants de Catalunya, destinades a minorar el cost del servei de menjador escolar.

 

L’Ajuntament de Banyoles, com a titular del servei d’escola bressol a La Balca – Centre Educatiu Municipal 0-3, ha sol·licitat la subvenció, la qual s’ha de destinar íntegrament a minorar la quota pel servei de menjador escolar a càrrec de les famílies durant el curs 2015-2016.

Amb aquesta convocatòria, el Departament d'Ensenyament vol donar suport a l'escolarització i afrontar les possibles situacions de dificultat alimentària dels infants de zero a tres anys, establint una assignació econòmica  que permeti minorar el cost que representa la prestació del servei de menjador per a les famílies que estiguin en situació de vulnerabilitat.


Demà divendres 10 de juliol, a quarts d’onze del matí a la Plaça Major de Banyoles, tindrà lloc la cloenda de la primera setmana del taller de Robòtica d’Estiu. En aquesta nova edició, el taller ha rebut més de vuitanta inscripcions de les quals se n’han pogut admetre cinquanta, prioritzant els nois i noies escolaritzats en els centres de secundària de Banyoles i d’una manera especial les noies, que representen un 20% dels participants.


Enguany el taller s’ha plantejat amb dos torns d’una setmana de durada, durant la qual els joves s’apropen al món de la programació i la robòtica, en aquest cas a partir del software i hardware lliure i el seu entorn, que finalitzen amb una demostració a la Plaça Major.

 

 

 

El repte d’aquest any es situa en el futur any 2047, a la superfície del Planeta Mart, on s’ha avariat un aparell amb un carregament de minerals que no pot tornar sol a la base.  Els enginyers d’una agència espacial han de programar un robot, sense control humà directe, per tal que es dirigeixi fins a les coordenades on es troba l’aparell avariat per rescatar-lo el més aviat possible.

L’activitat està organitzada pel Servei d’Educació de l’Ajuntament que hi aporta finançament, gestió i ideació, l’entitat Astrobanyoles que hi aporta coneixement i la direcció i el Museu Darder que hi aporta l’espai. L’activitat està dinamitzada per Issac de Palau, que porta la direcció tècnica del taller, conjuntament amb sis monitors també experts en la matèria. El taller rep el suport econòmic de la Federación Espanyola para la Ciencia y la Tecnología-FECYT que ha atorgat a l’Ajuntament de Banyoles a través d’una subvenció.

 

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats de promoció de la ciència i la tecnologia que ofereix el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles. Els objectius principals d’aquest programa són la divulgació de la ciència i la tecnologia entre la població, donar a conèixer la investigació científica i la seva relació amb l’entorn i fer-ho des de la igualtat d’oportunitat d’accés al coneixement, especialment entre la població més jove.

Elpassat divendres 10 de juliol el grup de Joves del Barri de Canaleta i la Comissió de Festes van organitzar la 3ª Festa dels Vailets al Barri de Canaleta, amb la col·laboració de l’Associació Juvenil Fem Tram i el Projecte d’Intervenció Socioeducativa Canaleta–Can Puig. Els actes van començar a les 17h amb un espectacle d'animació infantil i es van allarguar fins al vespre. 


En breu s'obrirà un nou local social a l’entrada del barri de Canaleta, fruit de la compra i adequació d’un local per part de l’Ajuntament de Banyoles, davant la necessitat d’ubicar al barri un espai que aculli, entre altres, el projecte amb infants i joves que s’està portant a terme des de 2007 d’una forma ininterrompuda, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn i que fins ara s’ha anat desenvolupant en un dels locals dels veïns de Canaleta i al carrer. Es preveu que les obres d’adequació finalitzin al mes de setembre i a la tardor ja estigui en funcionament.


El passat divendres 3 de juliol La Balca es va omplir de famílies que tancaven una etapa a l’escola bressol i altres que la començaven. Grans i petits van compartir un berenar al pati, diversos espais amb projeccions i fotografies de les activitats i moments del curs, i els nens i nenes van poder gaudir de diversos jocs i activitats organitzats per l’AMiPA i amb la col·laboració de la Coordinadora de Lleure.


 

   

Un dels moments més emotius va ésser l’actuació de la Banda Balca, una banda que han format quatre pares i mares en motiu de la celebració del desè aniversari de l’escola i que ens van fer gaudir de cançons ben conegudes pels nens i nenes, amb una veu i una música senzilla, fresca, alhora contundent i plena d’emoció. Moltes felicitats Banda!!! Ho feu genial!!!Dimecres passat es va emetre per Televisió Banyoles, dins el programa Entitats, un reportatge sobre l’acte de cloenda de l’activitat Robòtica Banyoles, impulsada pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles.

A continuació, podeu veure el reportatge.


 


En aquest enllaç a El Diari de l’Educació trobareu una notícia sobre l’aprovació de la LLEI 10/2015, del 19 de juny, de formació i qualificació professionals. 

http://diarieducacio.cat/aprovada-la-llei-de-fp-que-ha-de-servir-per-impulsar-la-formacio-al-llarg-de-la-vida/

En aquest enllaç al DOGC, podeu llegir el text de la nova llei i descarregar-vos l'arxiu.

http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/6899/1431636.pdfAhir dilluns es va dur a terme la cloenda de l’activitat Robòtica Banyoles. L’acte va començar al voltant de 2/4 de 10 del matí i va finalitzar cap a la una del migdia. En una primera part, els nois i noies i professors dels centres de secundària van compartir els treballs de robòtica que han estat realitzant durant la darrera part del curs; per això es van instal·lar unes taules sota les voltes de la Plaça on van exhibir els seus robots i enginys.

La jornada va continuar amb una dinàmica de grups on els nois i noies havien de crear propostes imaginatives basades en la tecnologia i la robòtica per a donar resposta aL repte d'imaginar Banyoles com a smartcity i a continuació un espai per a conèixer i compartir l’experiència amb experts convidats que van aportar els seus enginys. Així, doncs, vam poder veure un robot submarí SPARUS II i un robot de rescat BIGBOT de la Universitat de Girona passejant per la Plaça, impressores 3D i robots hominoides d’Innova Didàctic, una demostració de l’empresa AUGI, diferents aparells de l’Aeromodelisme i vam veure volar els drons construits per un dels cicles formatius de l'institut Josep Brugulat. 

La jornada va finalitzar amb un espai on els joves van exposar breument les seves propostes al repte plantejat i els experts una valoració d’aquestes propostes. Dos components del Vol de Pollastre van amenitzar l’acte i un robot hominoide creat per Innova Didàctic va ballar breakdance a dalt de l’escenari.

Demà dimecres, a les 10 del vespre, Televisió Banyoles dedicarà el programa Entitats a aquest acte. 

L’activitat Robòtica Banyoles s’emmarca en les activitats del bloc de ciència i tecnologia de la Guia de Recursos Educatius Municipal i està organitzada pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles. Compta amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – FECYT. La part tècnica i de seguiment i assessorament al professorat l’ha portat a terme l’entitat Innova Didàctic.

Aquest projecte vol ésser una experiència  per fomentar la tecnologia entre els joves, la creativitat i l’esperit emprenedor; es planteja com un treball col·laboratiu entre centres i la implicació d’empreses i investigadors en aquest àmbit, que comparteixin el seu coneixement i experiència amb els joves i així apropar l’àmbit escolar i l’àmbit empresarial i facilitar l’aprenentatge significatiu.

La voluntat del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i els professors de tecnologia dels instituts és donar continuïtat al projecte Robòtica Banyoles que es va construint amb aquest grup de treball i obrir-lo a la participació de les escoles de primària i altres empreses col·laboradores.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
   
     
     
     
    Organitza: 
     
Amb el suport: 

 

 


Dilluns 15 de juny la Plaça Major de Banyoles es convertirà en un gran laboratori de robòtica. Alumnes, professors, experts i organitzadors, ens reunirem en l’acte de cloenda de l’activitat Robòtica Banyoles, a la qual hi han participat uns 200 alumnes de tots els centres d’educació secundària de la ciutat, Institut Josep Brugulat, l’Institut Pere Alsius, l’Institut Pla de l’Estany i Escola Casa Nostra.


Amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - FECYT i MINECO

 


Aquest estiu el barri de Canaleta viurà una nova edició del Casal de Treball que organitza l’equip d’educadors del projecte Canaleta – Can Puig. Aquest casal ofereix gimcanes, tallers i activitats d’aprenentatge i servei als nens i nenes i joves que s’hi apuntin. 

Aquest projecte es porta a terme des del curs 2005-2006 en el marc del Pla Educatiu d’Entorn; es va iniciar al carrer i al local de l’associació de veïns on encara es desenvolupa i finalment, de cara al proper curs, esperem que pugui estrenar un espai més adequat en el mateix barri.


En aquest vídeo podràs conèixer els eixos pedagògics i la filosofia de l'EMMB. Música des dels tres anys, una escola amb orquestra, cors, Big Band i Marxing Band i una escola oberta a Banyoles.

 

Pàgina 9 de 20Primera   Anterior   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

PREINSCRIPCIÓ 2021-2022

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2021-2022Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega