Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2016


Continuem amb la sèrie d’emissions del programa Entitats de Banyoles TV en el qual es fa difusió de les activitats de la Guia de Recursos. A l’Espai Guia del blog hi trobareu tots els programes.

 

En aquest programa podeu veure les activitats de teatre i música que es van dur a terme durant el mes de gener.

 


Let’s Talk és el primer programa de ràdio en llengua anglesa emès per Ràdio Banyoles i en el qual participen alumnes dels instituts de secundària i de l’Escola Oficial d’Idiomes.

El programa s’estructura en dos blocs, una entrevista a una persona nativa i una tertúlia amb estudiants. L’objectiu del programa és promoure i millorar la comprensió de la llengua anglesa i al mateix temps involucrar i motivar els joves de la comarca.

El programa està conduit per Ellen Whelan, professora d’anglès, a partir d’una iniciativa de l’Oficina Jove del Pla de l’Estany Cal Drac i amb la gestió de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Banyoles. El programa s’emet l’últim dijous de mes, de forma bimensual, de 7 a 8 de la tarda.

A l’últim programa hi van participar alumnes de l’institut Pla de l’Estany i es va emetre dijous passat a les 7.  En aquest enllaç podeu escoltar el programa.

 

Més informació i programes anteriors:
http://www.radiobanyoles.cat/programes.php?id=58

El proper dimarts, 9 de febrer, es celebra a més de 100 països de tot el món el Dia de la Internet Segura, enguany amb el lema “Implica’t en una Internet més segura”.

 Amb motiu d’aquesta diada, la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) organitza una sèrie d’activitats al voltant de l’ús responsable de la xarxa. D’aquesta manera, el Departament d’Ensenyament es fa ressò d’aquesta celebració, posant a l’abast dels centres educatius material didàctic per treballar el tema a l’aula, per a cicle inicial de primària, secundària i batxillerat.

 Més informació: web de l’XTECDins del programa Entitats, que s’emet cada dimecres a 2/4 de 10 del matí a Banyoles TV, dedicarem un espai a explicar les activitats que s’han dut a terme en el marc de La Guia de Recursos Educatius Municipals, programa gestionat pel Servei d’Educació. Un cop al mes, el programa inclourà uns minuts d’informació sobre les activitats d’aquest programa que s’han dut a terme i explicarà el funcionament de cada una.

Per començar, podeu veure el programa dedicat a l’activitat Lax’n’rock a les aules, que ja us varem explicar la setmana passada en aquesta entrada.


Al Puntal-Laboratori de les Arts de Banyoles es pot visitar, fins el dia 5 de febrer, la instal·lació sonora Equilibris precaris, creacions del grup de música Cabosanroque.

Alumnes de diverses edats de centres educatius d’educació infantil, primària i d’altres ofertes educatives, com l’escola de música o del cicle d’electromecànica, passaran per la instal·lació per tal de visitar-la i gaudir de les obres.


                                                         Visita de l'escola Camins a la instal·lació. Foto: Francesc Viladiu

Totes les tardes de 4 a 8 del vespre, l’entrada és gratuïta.

Més informació sobre la instal·lació al web de la Fundació Lluís Coromina

Foto: Inga Knölke


Tardes de Ciència

Viatge a l’interior de la selva amazònica, amb Joan Anton Abellan

Dissabte 13 de febrer

A les 7 de la tarda, al Museu Darder de Banyoles

Conte astronòmic per a infants

On ets Andròmeda?, amb Anna Almècija

Taller amb jocs i activitats tot parlant sobre contaminació lumínica

Dissabte 13 de febrer

A les 5 de la tarda al Museu Darder de Banyoles

Xerrada dins dels actes paral·lels a l'exposició "Les matemàtiques ens fan grans"

Cordes, nusos i altres embolics, amb Enric Brasó, professor de matemàtiques

Dissabte 27 de febrer a les 7 de la tarda al Museu Darder de Banyoles

Complement al curs de Patrimoni Geològic: Sortida a Les Gavarres

Diumenge dia 28 de febrer - Parada de la Teisa a les 8 del matí

Avui divendres l’alumnat de secundària dels instituts de la comarca i un grup d’adults del Centre Ocupacional i Especial de Treball han pogut gaudir de la xerrada que el grup Lax’n’Busto ofereix en el marc de l’activitat Lax’n’rock a les aules.

 

Aquesta activitat es desenvolupa en el marc de la Guia de Recursos Educatius Municipals, coordinada pel Servei d’Educació, en col·laboració amb l’àrea de Cultura, per sisè any consecutiu a Banyoles.

Lax’n’rock a les aules és una activitat que combina explicacions sobre el procés d’elaboració d’un treball musical, incidint en els valors de l’esforç, responsabilitat, constància i creativitat, amb exemples pràctics musicals, audiovisuals i cançons, i que ha tingut molt bona acollida entre l’alumnat durant aquests anys.

Al llarg d’una hora i vint minuts, dos components del grup Lax’n’Busto, en Pemi Rovirosa i en Jimmy Piñol, parlen de la composició (les idees, com les desenvolupen, la tecnologia que utilitzen), el treball en grup (tocant en directe i explicant com són els seus assajos), la gravació d’un disc en un estudi professional i la seva promoció.

Els objectius de l’activitat són responsabilitzar els adolescents i joves de la tasca que hi ha al darrera d’un treball musical; reflexionar sobre la dimensió social i cultural de la música i participar de forma responsable i proactiva en activitats musicals, afavorint la cooperació i el treball comú.

  L'activitat ha esta un èxit!


El programa Famílies i Escola reivindica la importància de la funció educativa de les famílies i posa a l'abast dels ajuntaments un recurs per treballar l'acompanyament educatiu d'infants i joves. És una producció de la Diputació de Barcelona, la Xarxa de comunicació local, FAPAES i realitzada pel Canal Terrassa TV.

Cliqueu la imatge per a més informació:Quina és la realitat de l’educació social en context escolar a Catalunya? Què pot aportar l’educador social en un centre educatiu d’alta complexitat? I en un centre educatiu amb menys complexitat, també té sentit el rol de l’educador social? Quines haurien de ser les funcions de l’educador social dins un context escolar? Quins són els programes i models amb més potencialitat en el futur? Com s’articula el treball interdisciplinar en els centres educatius? Com superar la idea de l’educador social com un recurs de substitució i de reforç dins el centre educatiu?

Hi intervindran, entre altres: 

- Miquel Castillo, educador social, professor col·laborador del grau d’Educació Social de la UOC i co-autor del llibre Acción social y educativa en contextos escolares (Universitat Oberta de Catalunya, 2015)

- Víctor Pérez, director de l’Institut Pere Alsius de Banyoles

 Organitzen: Fundació Jaume Bofill, Universitat Oberta de Catalunya i Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya

Dia: 3 de febrero de 2016

Horari: de 18 a 20 h

Lloc: Palau Macaya, Obra Social "la Caixa. Passeig de Sant Joan, 108 08009 Barcelona
http://www.fbofill.cat/agenda/educadors-socials-lescola

Aquest trimestre es duu a terme una nova edició de les activitats Anem a veure teatre! i Anem a escoltar música!, activitats que s’han anat ampliant al llarg dels més de 16 anys que fa que s’organitzen des de la Guia de Recursos Educatius Municipal.

Aquesta activitat va ésser una iniciativa de les escoles de Banyoles i comarca en col·laboració amb l’Ajuntament de Banyoles que té la voluntat de fer arribar el món del teatre i de l’espectacle musical a tot l’alumnat d’educació infantil i primària. Al llarg d’aquests anys s’ha anat ampliant amb noves propostes, com ara la programació d’una obra de teatre en anglès, un teatre fòrum per a educació secundària obligatòria (en el marc dels Tallers de Convivència) i una activitat educativa i musical també per a l’ESO, a càrrec del grup de rock Lax’n’Busto, que enguany arriba a la 6a. edició.

                   

Des de l’activitat de teatre i música a les escoles, organitzada conjuntament pel Servei d’Educació i per tots els centres educatius de la comarca, al llarg d’aquests cursos s’han programat espectacles de tot tipus, titelles, dansa, jazz, clown, percussió, circ, blues..., i el nombre d’alumnes ha anat augmentant, dels 5.000 dels inicis fins arribar als gairebé 7.000 en el conjunt de tots els espectacles.

   

Durant els mesos de gener, febrer i març de 2016, petits i grans visitaran el Teatre Municipal i l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles per tal de gaudir dels espectacles programats per aquest curs, dels quals en trobareu més informació a l’Espai Guia d’aquest blog.

Enguany, l’oferta a secundària es complementa amb la programació de l’obra de teatre Ligeros de Equipaje, emmarcada en el projecte de Memòria Històrica gestionat des de l’Àrea de Serveis a les Persones, i que es representarà per alumnat d’ESO i Batxillerat els dies 28 i 29 de gener a La Factoria d’Arts Escèniques.

Benvinguts al teatre. Gaudiu dels espectacles!


Pàgina 19 de 20Primera   Anterior   11  12  13  14  15  16  17  18  [19]  20  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

PREINSCRIPCIÓ 2021-2022

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega