Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2021


Des de ja fa uns anys La Balca col·labora amb la Marató de TV3 amb diferents iniciatives. Enguany l’equip educatiu hem plantejat una activitat col·laborativa en la qual hi han participat unes 42 famílies de l’escola, que ha consistit en confeccionar unes titelles molt simpàtiques i unes bossetes de roba.

Des de l’equip de la Balca volem agrair a totes les famílies la col·laboració portant material per la confecció dels titelles i les bossetes, que han fet possible que progressivament aquest material s’anés teixint i creant. Els diners recaptats aniran íntegres a la Marató.

Les bossetes són ideals pels petitons de la casa per a l’organització dels estris personals de cada infant. Des de la Balca volem posar en valor la  consciència envers el medi ambient i la salut.

El disseny d’aquest material ha estat pensat perquè els infants gaudeixin i imaginin mil històries amb aquests personatges que conjuntament hem creat amb molta il·lusió.  Per un món on la rialla acompanyi els moments delicats de salut.

Equip educatiu la Balca.

 


Material elaborat a La Balca


Material elaborat a La Balca amb motiu de La Marató de TV3Material elaborat a La Balca amb motiu de la Marató de TV3


En el marc del cicle de conferències “Objectiu 02030, per un Pla de l’Estany Sostenible”, aquest divendres 17 de desembre es farà la presentació del llibre Economia en el canvi climàtic, de Joan Vila.

Lloc: Museu Darder
Hora: 19:00h

Organitza: Centre d’estudis Comarcals de Banyoles (CECB), Astrobanyoles, Limnos, Museu Darder i Emergència Climàtica.


Els centres educatius de primària i secundària de Banyoles han signat el manifest en defensa del model lingüístic de l’escola catalana promogut pel Consell Escolar de Catalunya. D’aquesta manera, Banyoles se suma a les accions en defensa del model d’immersió lingüística que des dels anys 80 es porta a terme a Catalunya.

Manifest del Consell Escolar de Catalunya en defensa del model lingüístic de l’escola catalana.

 

La norma ha fet 30 anys.

 


La recomanació arriba de l’equip pedagògic del Portal d’Activitats Educatives de Catalunya, que ens proposa setze llibres acabats de sortir del forn. Podeu llegir la informació complerta a l’article del Diari de l’Educació: Setze llibres infantils i juvenils sortits del forn per desitjar-te un Bon Nadal.

 


(imatge extreta de: diarieducacio.cat)

 


El concurs Joves i Mobilitat és un projecte educatiu dirigit a centres educatius i joves, promocionat pel RACC i el Servei Català de Trànsit, que va néixer el 2007 per ajudar els estudiants d’entre 12 i 18 anys de Catalunya a reflexionar sobre la responsabilitat i els riscos que implica la conducció d’un vehicle.

L’edició del 2022 planteja el repte “Vianants, la mobilitat més sostenible i saludable”, una temàtica amb la quan ens trobem cada dia sobre el rol dels vianants en el conjunt de la mobilitat actual i que té més incidència en la població jove. El repte es planteja des de: la mobilitat més sostenible, que inclou el transport públic i les opcions privades com la bicicleta o el vehicle elèctric; la mobilitat més saludable com una part d’un estil de vida actiu que té efectes positius per la salut; la mobilitat més segura; els beneficis de caminar i la tipologia de vianants. Podeu consultar més informació sobre el concurs i com participar-hi al web Joves i Mobilitat.

D’altra banda, el Servei Català de Trànsit ha iniciat una campanya informativa sobre els patinets elèctrics. Amb el lema “Saps que si portes un patinet elèctric, condueixes un vehicle?”, la campanya pretén donar eines i formació per a un bon ús del patinet i conèixer la normativa que el regula. El patinet elèctric s’ha consolidat com un mitjà de transport urbà, especialment en els usuaris més joves.


El divendres 26 de novembre es va donar el tret d’inici al Projecte Rossinyol que es realitza des de fa més de 8 anys amb conveni i col·laboració amb la Universitat de Girona, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn Banyoles Porqueres. En aquest projecte hi participen l’Àrea de joventut, els Serveis Educatius del Pla de l’Estany i el Servei Educació de l’Ajuntament de Banyoles.

                     

El projecte Rossinyol agrupa joves universitaris (que fan la figura de mentors) i joves de la comarca nouvinguts (anomenats mentorats) que tenen dificultats amb la llengua i amb el coneixement del territori. La relació de mentoria aporta un benefici mutu ja que les persones que hi participen ofereixen el seu temps per donar suport i encoratjar a d'altres que es troben en una situació de desavantatge, compartint experiències i coneixements durant el període d’un curs escolar. L’objectiu principal és que a través de l’acompanyament dels mentors, els joves mentorats millorin l’ús i coneixement de la llengua catalana i puguin conèixer el territori i activitats que s’hi desenvolupen.

La presentació del projecte es va realitzar a l’Espai Jove Cal Drac i va consistir en una trobada dels mentors i mentorats a través d’una dinàmica per formar les parelles. A continuació es va deixar un espai de coneixença entre mentors/es i mentorats/des i es va tancar la jornada presentant una trobada conjunta que es farà el proper dia 23 de desembre. Enguany el nombre de parelles de mentors i mentorats participants en el projecte s’ha ampliat a 16.


Avui, 2 de desembre, es celebra el Dia internacional de les persones amb discapacitat, tal com estableix l’Organització de les Nacions Unides. El lema per aquest 2021 és “Lideratge i participació de les persones amb discapacitat en la construcció d’un món post covid inclusiu, accessible i sostenible.”

La inclusió de la discapacitat, diu l’ONU, és una condició essencial per al respecte als drets humans i una qüestió clau per complir amb l’objectiu de “no deixar ningú enrere”, tal com s’estableix a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

La crisi provocada per la pandèmia ha agreujat les desigualtat i ha posat de manifest el grau d’exclusió i la necessitat de vetllar per la inclusió de les persones amb discapacitat, que són uns mil milions de persones a tot el món.

Altres articles sobre el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (IDPD):

Generalitat de Catalunya. Dia Internacional de les persones amb discapacitat.

Social.cat. Dia Internacional de les persones amb discapacitat.

 


Una nova edició de la Tarda de ciència organitzada per l’Associació Astrobanyoles es farà el dissabte 11 de desembre, a les 7 de la tarda al Museu Darder.

El tema de l’activitat és “Terratrèmols a casa. Com els estudiem i com podem conviure-hi” i anirà a càrrec de Maria Ortuño, de la Universitat de Barcelona.


Amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2021, previst pel dia 29 de novembre, de 12.30 a 14.30h CET , l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) organitza un acte conjunt  sota el lema “La Ciutat Educadora no deixa ningú enrere”. L'acte comptarà amb una conferència de la Prof. Yayo Herrero, la presentació de 3 bones pràctiques (Rennes, Göteborg i Rosario) seguida d’un diàleg de la Dra. Karina Batthyány amb els seus responsables.

Programa:

Obertura de l’acte

Ponència “La Ciutat Educadora no deixa ningú enrere”, a càrrec de la Prof. Yayo Herrero, antropòloga, educadora social i activista ecofeminista.

Aprenent de la pràctica

  • Participació de la infància de Rennes (França), Sra. Gäelle Rougier, regidora d'educació.

Diferents processos de participació de la infància a la ciutat amb l'objectiu d'incloure la veu en la construcció conjunta de la ciutat.

  • Accessibilitat a Göteborg (Suècia), Sr. Ola Hendar, defensor del poble per a la discapacitat.

La transformació que ha viscut la ciutat per fer-la més accessible a les persones amb diversitat funcional, així com diferents serveis que posa a la vostra disposició.

  • L'Escola d'emprenedories socials de Rosario (Argentina), Sra. Marta Sánchez, Directora de l'Escola, Sotssecretària d'Economia Social

Escola que ofereix capacitació i acompanyament a projectes d'emprenedoria, adreçats a persones en situació de vulnerabilitat.

Diàleg amb la Dra. Karina Batthyány, Sociòloga, Secretària Executiva de CLACSO i Professora de la Facultat de Ciències de Socials de la Universitat de la República (Uruguai).

Tancament institucional.

 

Inscripcions aquí, obertes fins divendres 26 a les 14h CET:

L'esdeveniment comptarà amb traducció simultània i es retransmetrà per Zoom i Youtube.


Enguany, la campanya de la Generalitat de Catalunya de commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones s’emmarca en el lema Ni hòsties ni violències, i han elaborat aquest vídeo:

A Banyoles i a Porqueres s’han celebrat actes, on s’ha llegit el manifest. A Porqueres, l'acte va estar organitzat per la Xarxa Feministra del Pla de l'Estany, que van fer una performance en finalitzar la lectura.


Acte institucional davant de l'Ajuntament de Banyoles.


Acte organitzat per la Xarxa Feminista del Pla de l'Estany davant la Bilblioteca pública de Porqueres.

Pàgina 1 de 14Primera   Anterior   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Següent   Última   

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

 

Tràmits Educació

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2021-2022Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega