Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

En el marc dels Espais de Reflexiós'ha realitzat amb cada un dels claustres dels centres escolars de primària de Banyoles un taller sobre convivència, utilitzant el recurs de l'escenificació com a eina/mitjà de treball. L'activitat ha consistit en: crear situacions de no convivència, situacions que els docents es troben en el dia a dia de l'escola. Els mateixos docents han hagut d'escenificar la situació, l'han vivenciat. Aquesta pràctica ha permès generar un debat i una reflexió posterior amb la fi d'arribar a unes conclusions. L'activitat requereix participació i reflexió, exactament el que els organitzadors teníem clar que volíem. A l'escola, dins l'aula, al centre i també a l'entorn més proper a aquest, es donen diverses problemàtiques a nivell de convivència. Aquestes situacions creen angoixa a tota la comunitat educativa, especialment als docents. L'objectiu prinicipal del taller ha estat "desangoixar", parlar del que succeix en el dia a dia, de com s'intervé davant els conflictes, reconèixer i analitzar les dificultats que hi ha, reflexionar sobre les relacions que s'estableixen a l'escola o que en alguns casos no s'estableixen, entre d'altres i, engrescar a treballar per a la convivència, sent un xic més conscients de la realitat i de quines són les necessitats que l'escola té.

L'equip dinamitzador del PEEBP ha estat present en tots els tallers i valora molt positivament l'experiència. Els claustres han participat activament, tant a l'hora d'escenificar les situacions com en el posterior debat. S'ha fet un treball conjunt, un treball d'anàlisi i reflexió entre iguals, entre companys, treball que sovint és difícil fer per qüestions de temps, i que tan profitós i interessant resulta ser.

Està previst realitzar aquesta activitat amb els claustres dels centres d'educació secundària i de l'escola Casa Nostra passada la Setmana Santa.

Seguirem informant.

Un moment de l'escenficicació a l'escola de Can Puig

 

 El claustre de l'escola Baldiri Rexach durant el taller

 

Un moment de l'escenificació a l'escola La Draga

Valoració

Comentaris

Encara no hi ha comentaris, sigues el primer en comentar aquest article!

Fes un comentari

Nom (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

Imatge CAPTCHA
Entreu el codi de seguretat:

Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega