Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

L'Aula d'acollida de l'institut Pla de l'Estany ha participat en el projecte d'innovació "Voltem pel món" del Departament d'Educació.

"Voltem pel món" és una activitat col.laborativa entre professorat i alumnat al voltant de competències transversals en general, especialment els comunicatives.

A partir de la interpretació de textos audivisuals i escrits, els alumnes fan activitats col.laboratives de comprensió, de construcció de textos, de recerca i elaboració d'informació, de coneixement de l'entorn. L'aula virtual i les TIC s'utilitzen com a instruments d'accés a la infromació i de construcció del coneixement, TAC.

La metodologia d'aprenentatge es basa en tècniques de treball per projectes, treball cooperatiu, treball en equip i construcció del coneixement.

L'activitat va adreçada a l'alumnat d'aula d'acollida amb un nivell de llengua suficient per accedir a les activitats proposades i per ampliar-ne el contingut.

Per a l'edició 2010 el fil conductor de l'activitat és un grup de noies i nois vinguts d'arreu, que decideix fer un viatge al voltant de Catalunya i del món.

L'alumnat de l'aula d'acollida de l'institut Pla de l'Estany, durant tot el segon trimestre, a partir d'activitats conjuntes com "Fer d'homes i dones del temps", "Fer un còmic", "Crear un conte col.laboratiu" o altres sobre cançons o altres tipus de text han compartit la feina feta amb tots els companys d'arreu de Catalunya que també hi han participat, mitjançant l'espai i els fòrums virtuals compartits per les diferents aules d'acollida.

L'acte de cloenda del projecte es va fer a les Cotxeres de Sants. L'acte va consistir en: parlaments de representants del Departament i dels coordinadors del projecte; un espectacle de màgia del mag Magoo i la recollida de diplomes de participació i d'obsequis.

Alumnes i professors van aprofitar per conèixer "cara a cara" companys d'altres aules d'acollida amb qui havien anat parlant "virtualment", com per exemple de Castelldefels i de Sant Boi del Llobregat.

Un cop acabat l'acte van aprofitar la sortida per fer una ruta turística per barcelona i veure llocs com: la Plaça Espanya, el palau Sant Jordi, el telefèric de Montjuic, el mirador (vistes del port i de tota la ciutat), Colom i inici de les rambles, passeig marítim del Moll de la fusta, l'Arc del Triomf, el parc de la Ciutadella, la Sagrada Família, la torre de l'Aigua, etc. Van fer moltes fotos de record, tot plegat molt interessant.

Foto de grup

 

Valoració

Comentaris

Encara no hi ha comentaris, sigues el primer en comentar aquest article!

Fes un comentari

Nom (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

Imatge CAPTCHA
Entreu el codi de seguretat:

Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega