Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

‘Anem a veure teatre’ és una iniciativa del Servei d’Educació de Banyoles i els centres educatius de la comarca amb la col·laboració de l’entitat T tela, amb l’objectiu d’oferir l’oportunitat que tots els alumnes del Pla de l’Estany vegin, almenys un cop l’any, un espectacle d’arts escèniques.

                    

T tela és una associació sense afany de lucre, formada per famílies, que organitzem i programem el teatre familiar a Banyoles. El nostre principal objectiu és idear una programació estable de qualitat d’espectacles infantils, juvenils i familiars. Estem convençuts que la cultura és un bé essencial per a tota la societat, incloent-hi els més petits. Creiem fermament que l’hàbit d’anar al teatre té grans beneficis per als nens i nenes i les seves famílies:

  • És un mitjà ideal per sortir de la rutina en família.
  • Estimula la imaginació i la creativitat, fomenta l’empatia i permet endinsar-se en temes d’interès des d’un vessant lúdic, tot proporcionant eines per afrontar situacions del dia a dia.
  • Facilita la comunicació, la reflexió i la comprensió de la realitat.
  • Regala estones úniques per gaudir, riure i socialitzar-se.

Així, doncs, podem dir que la nostra tasca va molt més enllà de programar teatre familiar. Desenvolupem una feina molt important que promou la socialització i ofereix diferents aprenentatges i experiències als nens i nenes i a les seves famílies.

Adaptació del format a les restriccions per la pandèmia

Aquest any, a causa de la pandèmia, el format habitual de l’‘Anem a veure teatre’, en què tots els escolars passaven pel Teatre Municipal a veure un espectacle diferent per a cada cicle, era difícil d’organitzar. Tot i això, des de T tela hem optat per adaptar el format i aconseguir que sigui l’espectacle el que es desplaça als diversos centres educatius. D’aquesta manera, s’ha pogut mantenir l’activitat que, en molts casos, és l’única oportunitat de l’any de veure un espectacle d’arts escèniques per a molts infants.

L’espectacle escollit ha estat ‘Hotel Bucarest’ de Total Circ, inspirat en la pel·lícula ‘Gran Hotel Bucarest’ (Wes Anderson, 2014). En aquest cas, tres grums tindran la difícil missió d’acontentar els hostes de l’hotel: malabars, clown, equilibris acrobàtics, manipulació d’objectes, sempre preparats per a qualsevol necessitat del client. A més, la companyia ha preparat material divulgatiu i vídeos explicatius per a la matèria d’educació física com a complement a l’espectacle. Així, les diverses escoles podran treballar disciplines circenses com malabars i acrobàcies de forma paral·lela a l’activitat ‘Anem a veure Teatre’.

La iniciativa ha tingut una molt bona rebuda per part de les escoles, que han agraït l’esforç del canvi de format per no perdre la proposta. Destaquen que l’espectacle i la disciplina de circ és ideal perquè crida l’atenció a tots els nens i nenes, independentment de l’edat. De fet, pràcticament totes les escoles s’hi han acollit: 12 centres del Pla de l’Estany, 32 sessions i 3.000 alumnes gaudiran d’aquest espectacle.

Associació T tela

Valoració

Comentaris

Encara no hi ha comentaris, sigues el primer en comentar aquest article!

Fes un comentari

Nom (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

Imatge CAPTCHA
Entreu el codi de seguretat:

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2021-2022Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega